Subscribe to my RSSSubscribe via Email
Facebook TwitterFlickrDeviantArt

Sunday, March 06, 2016


_8 juta kali dah aku buat.

Memang jodoh dengan ENFP.

Hebat juga analisis mereka. Lebih kurang 90% dah tepat dah dengan diri sendiri. Bolehlah nak kenal diri sendiri ini macam ini rupanya.

"ENFPs are fiercely independent, and much more than stability and security, they crave creativity and freedom."

Tentang ENFP

Free spirit.

Pendamba kebebasan. Macam burung merpati. Tapi tak berapa suka bersosial. Reti memang reti tapi penatlah lepas tu. Aku rasa ENFP ini golongan yang suka jadi trend setter. Mereka suka sesuatu yang original. Sesuatu yang limited-edition. Being a limited-edition person.

Anyway.

Malas nak tabur serbuk-serbuk perisa berkaitan ENFP ini. Jengok-jengoklah sendiri. Kalau nak mencuba tengok jenis personaliti anda bolehlah ke pautan berikut.

Free Personality Test

Selamat berpesonalitilah kita_

Sambung baca...

Kategori:

Saturday, March 05, 2016


_Satu dekad rasanya

Eh tak, lebih lagi.

Sejak tahun 2000 kena gastrik. Sampailah sekarang. Pemangkin gastrik ini pun saban tahun memang bertukar. Sekarang ini kalau makan benda pedas dan terlebih makan memang lajulah kena menonggeng malam-malam. Dia punya senak pedih itu sampai ke tulang vertebrata ke 7.

Paling teruk aku pernah kena masa itu gastrik lepas itu kena senggugut. Double attack, beb. Memang kesudahannya aku pitam. Sebab blackout tiba-tiba. Tahu-tahu je dah terlentang di lantai surau. Pergh, tak boleh cakap dia punya sakit itu. Ubatnya selawat cuma. Tapi sekarang ini aku dah jumpa penawar terbaru yang laju sikit.

Soda... ais krim soda.
Eh, tak soda bikarbonat.

Satu sudu teh soda bikab ini ditambah ke dalam segelas air, minum dan kacau. Kaching... macam minum Eno je rasa dia. Boleh blahlah juga kalau nak telan. Dalam setengah jam kemudian insyaAllah asid hijau yang tidak keruan di dalam perut itu akan bertenang.

BFF sangat soda bikab ini.

Tak adalah kena makan ubat kapur lagi. Kembang tekak kunyah-kunyah dah hisap ubat kapur. Ini semua gara-gara nak dietlah itu. Sekat-sekat pemakanan semasa. Itu yang jadi berdarah dinding perut dibuatnya.

Anyway, cubalah eh_

Sambung baca...

Kategori:

Friday, March 04, 2016


Androphobia.

Fobia sangat. Mungkin sebab sejak sekolah rendah selalu kena gangguan seksual. Dia jadi anti sekejap dengan lelaki. Dah masuk zaman universiti oke sikit tapi kadang jadi lagi kronik. Pernah kena jugak gangguan fizikal. Dalam LRT. Dalam komuter. Tengah jalan-jalan.

Koyak mental jiwa dan raga.

Rasanya sebab itu kot. Susah banyak juga nak cari orang yang hilang tulang rusuk kiri ini. Tembok China masih utuh. Makan tahun juga nak runtuh. Semogalah, semoga. Tak janji, tapi cubalah ini.

Syiung_

Sambung baca...

Kategori:

Thursday, March 03, 2016


_Susah juga.

Banyak sangat cita-cita dan impian.

Aku rasa setiap hari dan setiap minggu ada impian baru. Macam budak-budak. Tapi sekarang nekad nak jadi nomad. Samada buat fotografi atau pun jadi tourist guide (aik?) atau pun jadi travel planner (huiyo!) atau pun pengembala kambing (eh... eh?).

Plan gila aku memang banyak.

Setakat ini tak ramai yang ikut. Adalah seorang ini je yang mampu layan plan gila aku. Sebab sama-sama gila. Dua-dua pun singular lagi. Komitmen tak banyak. Senanglah cerita. Kadang-kadang nak travel dari hujung ke hujung. Top list aku sekarang ini, nak ke Trans Balkan. Insyaallah. Entah bila boleh realisasikan plan gila itu. Nak berkelana 2 bulan. Kerja? Confirm-confirm dah tak ada selera, beb.

Plan gila aku memang banyak.

Nak juga invest sikit beli lens banyak-banyak. Impian 5 tahun lepas masih sebati dalam ini. Nak jadi fotojurnalis. Travel sambil ambil gambar. Kerja dengan paper. Best tapi risky. Tapi best. Aku suka kerja yang ala-ala poyo adventure ini. Sekarang rasa nak jadi outdoor consultant. Beli 4WD.  Baru boleh lenjan sakan. Entahkan bila. Insyaallah.

Plan gila aku memang banyak.

Siapa yang sanggup mari sini sembang tepi_

Sambung baca...

Kategori:

Tuesday, March 01, 2016


_Aku ada hobi baru.

Asal ke kedai je beli plastik sampah heavy duty.
Asal beli plastik sampah heavy duty je ke kedai.

Extra large. Paling besar habis saiznya. Dah boleh buat koleksi. Sampai penuh dalam bilik ini. Buat masa ini, plastik sampah adalah di antara benda favorite yang aku pegang lama. Banyak gunanya. BFF sangat. Penyambung nyawa tahu.

Memang kumpul segala jenis brand. Setakat ini paling murah dan terbaik kualitinya memang kena beli di NSK Selayang. Rm4.70 je. Murah nak mati. Brand Sekoplas pun mahal gila ah ding dong. Tapi aku beli je. Sebab aku nak tengok brand apa yang paling kental.

Tak ada kerja, kan.

Asal ke kedai je beli plastik sampah heavy duty.
Asal beli plastik sampah heavy duty je ke kedai.


Nak buat macamana kalau ada hobi pelik-pelik macam ini.

Layankan saja_

Sambung baca...

Kategori:

Copyright 2010 Famia. Powered by Blogger. Contact me at harasxt_21@yahoo.com.