Subscribe to my RSSSubscribe via Email
Facebook TwitterFlickrDeviantArt

Monday, May 09, 2016


_Boleh tahan juga.

Sibuk mengalahkan perdana menteri.

Mana kau tau dia tak sibuk? Entah. Aku teka je. Ha, sekarang ini hidup sangatlah bermakna. Sepanjang masa ada je benda nak buat.

Isnin sampai Jumaat.

Selepas Isyak baru reti nak balik rumah. Tak sempat nak tengok matahari terbenam. Cuma dapat sedut udara malam. Dan kesepian malam. Bersama alunan cengkerik memecah kesunyian alam.

Sabtu sampai Ahad.

Kelas HC. Tak pun jadi kakak fasilitator. Tak pun kakak kantin. Tak pun pergi hiking. Tak pun pergi main tali air. Tak pun pergi travel. Tak pun pergi shoot gambar wedding. Tak pun bersantai bersama keluarga tercenta.

Kalau nak buat appointment memang kena sebulan awal. Buat masa ini, jadual 2016 boleh kata penuh terisi. Suku jadual tahun 2017 pun sudah terisi.

Bermakna sangat kan.

Aku suka sibuk-sibuk macam ini. Boleh fokus. Boleh hilangkan stress. Boleh macam-macamlah pendek kata. Pendek yang kata. Panjang tak kata.

Kan_

Kategori:

0 Responses to "Sifar di Lapang Waktu"

Post a Comment

Copyright 2010 Famia. Powered by Blogger. Contact me at harasxt_21@yahoo.com.