Subscribe to my RSSSubscribe via Email
Facebook TwitterFlickrDeviantArt

Thursday, May 05, 2016


_Betul

Jadi pengawas pun kena buli.

Masa sekolah rendah darjah 4 sampai 5 aku jadi pengawas.  Tapi cikgu pengawas selalu buli. Sekolah Kebangsaan Taman Muda, Ampang. Sekolah paling disayangi. Dari darjah 1 sampai darjah 5 setia dengan sekolah itu. Satu-satunya sekolah yang aku boleh ingat lagunya sampai sekarang. Gila banyak sweet memories.

Dulu cikgu pengawas suka paksa masuk tarian Melayu asli.

What?!

Kan. Aku dahlah alergik sikit unsur-unsur gegurl ini. Bukanlah ganas mana. Tapi aku rasa nyampahnya nak tergelek-gelek depan masyarakat. Sangat memalukan woh! Anyway, cikgu itu berjaya suruh aku join. Kadang-kadang dia puji pelik-pelik. Apa-apalah. Teacher being a teacher. Sampai aku rasa kadang macam kena harass je boleh? Haha.

Tapi.

Dalam banyak-banyak benda kena paksa itu, aku paling hafal  rukun negara. Sebab semua pengawas kena hafal dan ambil giliran baca ikrar di khalayak masyarakat. Dalam masa yang sama, stage fright pun hilang.

Untung kan?

Motif cerita? Saja_

Kategori:

0 Responses to "Pengawas Buli Balik"

Post a Comment

Copyright 2010 Famia. Powered by Blogger. Contact me at harasxt_21@yahoo.com.