Subscribe to my RSSSubscribe via Email
Facebook TwitterFlickrDeviantArt

Thursday, May 12, 2016


_Senang gila nak jetlag.

Akulah.

Orang lain tak tahulah kan.

Paling teruk jetlag masa ke New Zealand (Queenstown, Christchurch dan Ashburton). Sana cepat 5 jam. Selalu jam tangan memang maintain waktu KL. Handphone je tukar timezone macam sana. Siap mengigau lagi ingatkan dah pagi. Rupanya tengah malam lagi. Pening betul. Member sampai membebel suruh tidur balik.

Aku dahlah senang terbangun.
Pastu selalu bangun terkejut.
Penat... bhai!

Selalu kalau travel memang susah nak tidur. Dia jadi macam light sleeper. Kalau masuk hutan pun macam itu. Kalau ter-deep sleep itu pun dalam beberapa minit je. Sebab badan letih gila. Tapi biasanya dalam hutan aku tak nyenyak tidur. Sebab badan sakit-sakit bawak beban. Motif sangat kan. Lepas itu dengan sejuk nyaman F&N sarsinya dalam hutan.

Brrr... tak boleh tahan.

Paling kronik masa hiking ke Kem Gedung, Gunung Tahan.

Huish, dengan hujan lebatnya. Lantai khemah basah lencun sampai ke dalam. Sebab khemah itu khemah gunung. Jenis ringan punya. Pastu dengan berbatu kapur besar-besarnya. Memang menyenget je tidur. Ala-ala liang lahad. Dari malam sampai ke pagi dia jadi menggigil-gigil badan. Kadang macam kena karen elektrik. Sebab sejuk teramat.

Mental gila babas.

Tak boleh tahan.

Banyaklah. Asal travel je jetlag. Asal travel je letih dibuatnya. Tapi penat cemana gaya pun memang tetap suka travel. Tak kiralah travel dalam ke hutan teriakku ke atau pun travel ke negara orang. Penat tapi berbaloi-baloi hai!

Ni jetlag bakal tiba lagi.

Bertabahlah_

Kategori:

0 Responses to "Jet Sengkang"

Post a Comment

Copyright 2010 Famia. Powered by Blogger. Contact me at harasxt_21@yahoo.com.