Subscribe to my RSSSubscribe via Email
Facebook TwitterFlickrDeviantArt

Friday, May 27, 2016


_Penuh sangat travel bucket list ini.

Sangat.. sangat penuh.

Rasa macam nak berhenti kerja dan jadi traveler sepenuh masa. Rasa tak cukup cuti nak melata dan melihat dunia. Penat sebenarnya duduk lama dalam dunia IT ini. Deal dengan machine. Dan rakyatnya. Tapi tabung tak cukup lagi. Semogalah... semoga.

Mana lagi nak pergi?

Banyakkkkkkkkkkkkkk.

Sekarang ini napsu nak buat trans. Hiking pun melayan trans je. Travel ke luar negara pun nak melayan trans juga. Kami rajin buat list. Nak perginya macam dapat setahun sekali je kalau trans hardcore ini. Kekangan masa. Selalu kena jeling dengan bos kalau asyik cuti je, Kan.

Mana lagi nak pergi?

Trans IndoChina.
Trans merentasi benua.
Trans negara-negara Balkan.
Trans negara-negara Middle East.
Trans negara Jepun dan Korea Selatan.
Trans seluruh China dari utara ke selatan.

Banyak.

Bila nak kahwin?

Ala, along the way kalau terjumpa rezeki itu kita ceritalah. Buat masa ini layankan aje life macam biasa. Malas nak fikir. Choosy? Boleh tahanlah. Sebab aku ini kepala angin. Independent nak mati. Nanti lelaki tak tahan. Jadi macam selagi tak jumpa itu, kita travellah dengan lebatnya. Bak kata pepatah, semakin jauh perjalanan semakin luas nafsu... eh tak... semakin luas penglihatan.

Sebenarnya lebih banyak berkelana ini semakin jadi seperti padi.

Menanti sebuah jawapan, eceh_


Kategori:

0 Responses to "Bakul Kelana Saya"

Post a Comment

Copyright 2010 Famia. Powered by Blogger. Contact me at harasxt_21@yahoo.com.