Subscribe to my RSSSubscribe via Email
Facebook TwitterFlickrDeviantArt

Thursday, April 21, 2016


_Customer is not always right.

Sebab customer pun manusia juga.

Dan biasanya customer pun tak tahu apa yang dia nak. Work line sebagai vendor ini memang kena sabar berlipat ganda. Sebab itu aku tak nak masuk mana-mana badan agensi, semi kerajaan atau kerajaan yang jadi customer ini.

Sebab aku tak nak terjebak jadi customer yang konon-konon always right.

Then again, sebagai vendor... act professionally dan sabar jelah sabariah. Biasalah itu kena maki, herdik, umpat keji dan fitnah. Customer memang suka perasan king. Waemah kita semua manusia biasa. Jadi daripada tanah. Yang membezakan kita cuma iman dan amal.

Memang bukan semua customer macam itu.

Tapi segelintir memang macam itu. Vendor pun bukan pak turut. Sekadar act professional dan buat kerja je. Dengan harapan... ikhlas tapi jauh itu ada dalam timbunan kerja yang dilaksanakan.

Aku tak mendoakan apa-apa.

Cuma jangan mendongak ke langit tinggi sangat. Najis burung banyak_

Kategori:

0 Responses to "King Kang Kong"

Post a Comment

Copyright 2010 Famia. Powered by Blogger. Contact me at harasxt_21@yahoo.com.