Subscribe to my RSSSubscribe via Email
Facebook TwitterFlickrDeviantArt

Thursday, March 03, 2016


_Susah juga.

Banyak sangat cita-cita dan impian.

Aku rasa setiap hari dan setiap minggu ada impian baru. Macam budak-budak. Tapi sekarang nekad nak jadi nomad. Samada buat fotografi atau pun jadi tourist guide (aik?) atau pun jadi travel planner (huiyo!) atau pun pengembala kambing (eh... eh?).

Plan gila aku memang banyak.

Setakat ini tak ramai yang ikut. Adalah seorang ini je yang mampu layan plan gila aku. Sebab sama-sama gila. Dua-dua pun singular lagi. Komitmen tak banyak. Senanglah cerita. Kadang-kadang nak travel dari hujung ke hujung. Top list aku sekarang ini, nak ke Trans Balkan. Insyaallah. Entah bila boleh realisasikan plan gila itu. Nak berkelana 2 bulan. Kerja? Confirm-confirm dah tak ada selera, beb.

Plan gila aku memang banyak.

Nak juga invest sikit beli lens banyak-banyak. Impian 5 tahun lepas masih sebati dalam ini. Nak jadi fotojurnalis. Travel sambil ambil gambar. Kerja dengan paper. Best tapi risky. Tapi best. Aku suka kerja yang ala-ala poyo adventure ini. Sekarang rasa nak jadi outdoor consultant. Beli 4WD.  Baru boleh lenjan sakan. Entahkan bila. Insyaallah.

Plan gila aku memang banyak.

Siapa yang sanggup mari sini sembang tepi_

Kategori:

0 Responses to "Plan G"

Post a Comment

Copyright 2010 Famia. Powered by Blogger. Contact me at harasxt_21@yahoo.com.