Subscribe to my RSSSubscribe via Email
Facebook TwitterFlickrDeviantArt

Thursday, March 06, 2014


_Boleh tahan kasihan juga dengan budak-budak zaman iPad ini.

Kenapa?

Sebab budak-budak ini tak pernah berkenalan dengan permainan klasik lagi tradisional yang kita semua selalu main sewaktu zaman kegemilangan dulukala. Kurang pendedahan agaknya. Mungkin ada yang terdedah tapi boleh kata kebanyakannya tidak.

Main batu seremban (glemer kot Seremban).
Main bola sepak pakai kertas.
Main kapal terbang kertas.
Main cop atau sep tiang.
Main belalang belatuk.
Main getah pemadam.
Jentik penutup botol.
Main lompat getah.
Galah panjang.
Baling selipar.
Konda kondi.
Congkak.
Bola cop.

Kalau nak dimodenkan sikit...

Bingo.
Main Uno.
Main kad Old Maid.
Main kad Happy Family.
Main Saidina atau pun Monopoli.
Main Sahiba (ini permainan apa entah aku lupa).

Osem gile ah ding dong. Rugi... rugi. Kasihan budak-budak zaman iPad ini. Kalau akulah, dah lama aku turunkan ilmu main permainan klasik lagi tradisional ini. Kepuasan melebihi maksimum kot. Dia punya fun itu sangat tip top! Tak boleh lawan dengan Angry Bird dalam skrin sentuh itu, beb.

Ha.

Sebab itulah aku rasa macam nak tukar angin.

Aku nak kerja jadi cikgu PJK_

Kategori:

0 Responses to "PJK"

Post a Comment

Copyright 2010 Famia. Powered by Blogger. Contact me at harasxt_21@yahoo.com.