Subscribe to my RSSSubscribe via Email
Facebook TwitterFlickrDeviantArt

Saturday, July 07, 2012


_Ok, pastikan anda ingat selalu.

Buat background checking untuk apa saja.

Orang.
Product.
Company.


Apa saja. Segalanya. Pada bila-bila masa. Pakcik Google sentiasa di hujung jari anda. Jangan segan silu. Aku kalau kenal dengan kawan-kawan baru, memang aku akan rujuk pakcik Google dulu. Walaupun pakcik Google ini bukanlan 100 peratus betul... tetapi beliau adalah sumber carian terpantas untuk anda mendapat sedikit gambaran kasar berkenaan orang tersebut.

Ha.

Kalau aku nak pergi temuduga pun aku tanya pakcik Google dulu. Buat background checking perihal company tersebut. Sangat penting. Kenapa? Pertama, sebab penting. Kedua... sebab memang penting. Ketiga... sebab aku suruh.

Ok, memandangkan serba-serbi pun anda boleh rujuk pakcik Google... ini bermakna anda yang sedang diGoogle itu berada di dalam zon 'Awas, anda di dalam pemerhatian kami!'. Jadi, berhati-hati dengan segala yang anda kongsikan di dalam Internet yang tidak berbatas ini. Segalanya googleable.

Uisheh macam artis kan.

Setakat ini nasib baiklah nombor telefon, nombor kad pengenalan dan alamat rumah aku belum ada dalam enjin pakcik Google. Pergh, confident. Aku harap tak adalah kan. Kalau ada... tak ada masalah, kita pindah saja rumah. Apa susah.

Ok, sekian saja tips dari saya, anak saudara pakcik Google.

Selamat beramal_

Kategori:

3 Responses to "Saya Google Anda, Anda Google Saya"

azka said :
July 7, 2012 at 7:31 PM
Klu orang dulu-dulu, google ni kira mcm batu bersurat
Anonymous said :
July 11, 2012 at 12:13 AM
uih..jgn men google je kak..taip ape yg di google trus masuk indexing die..and google tu mmg tgh perhatikan setiap user yg sdang melayari nye utk simpan surf pattern kita..dan ade juga lain2 web yg sme skali skodeng kita..atas alasan kononya nk tau ape point of interest so snang utk depa load kn any advertisement yg sesuai ngan kita..more info check this out 

http://www.youtube.com/watch?v=uX2MjRddXCA&feature=related 
http://www.youtube.com/watch?v=f_f5wNw-2c0 
July 13, 2012 at 6:05 AM
haha. ooo ye eh? oke2 understood ^_^ tengs bagi tips.

Post a Comment

Copyright 2010 Famia. Powered by Blogger. Contact me at harasxt_21@yahoo.com.