Subscribe to my RSSSubscribe via Email
Facebook TwitterFlickrDeviantArt

Friday, July 13, 2012


_Kerja baru?

Awesome.

Bangun jam 5 pagi. Naik LRT KJ3 jam 7:15 pagi. Sampai ke destinasi KJ10 lebih kurang 15 minit kemudiannya. Tolak tambah sebelum jam 8 pagi sudah masuk offie. Normal working hours memang 9 ke 6. Tetapi datang kerja lebih awal adalah lebih menenangkan minda. Habis kerja pula menjelang maghrib.

Dulu.

Isnin dan aku memang sifar reaksi kimia. Sekarang... aku tidak sedar langsung bila entah hari Isnin ini terpacul. Tahu-tahu saja sudah hari Jumaat. Rasa macam hari-hari pun hari Jumaat. Kah kah kah. Melampau betul dia punya feel itu. Tambahan pula, lokasi kerja sekarang ini macam satu level dengan awan guling Son Goku. Berkepul-kepul. Pandang sebelah kanan saja sudah boleh nampak sunset. Walah... subhanAllah.

Skop kerja?

Lagi awesome. Gila fun kot. Memang betul-betul ada anjakan paradigma. Lain daripada yang dibuat sebelum ini. Dan yang paling penting... semua orang ingat aku ini fresh grad kot (tak habis-habis lagi nak berlagak). Umur aku 24 tahun ok. Kah kah kah. Ini rezeki namanya. Alhamdulillah. Pft....

Lain-lain?

Aku sambung nanti... insyaAllah_

Kategori:

7 Responses to "Anjakan Kerjadigma"

July 13, 2012 at 6:30 AM
happynyer....senyuman semanis coklat! :)
Liyaa Mf said :
July 13, 2012 at 11:21 AM
Owh. Anjakan kerjadigma ya? Kerja ni benda yg kena wat hehari. Kalau nak gi keje pun rasa terseksa, mmg susah r kan? So, kena r cari keje yg wat kita rasa enjoy. Merasa setiap hari tu hari jumaat contohnya. Kahkah! :P
Sham Hassan said :
July 13, 2012 at 6:49 PM
salam f/hsz

7.15am tu padat tak encik tren tu kalau dari kj3? pesal tak naik dari kj4? kan lebih dekat?
kalau masa fire-drill boleh tercabut kaki nak turun tangga dari tower tuh... he he
kat mana lunch murah area tu? kalau rajin menapak, boleh gi belakang menara Celcom jln ampang tuh.. :p
July 13, 2012 at 6:59 PM
ws wbt. ikut sempat sebenarnya. kalo ayah hantar memang naik dr KJ3. Kalo park kat WW tu memang naik dari KJ4. oo ikan bakar belakang sime darby tu. hehe. ada je pegi ikut dak2 ni. seminggu sekali pegila. murahla jugak. kalo nak makan hari2 dalam tower tu memang koyaklah poket ^_^
July 13, 2012 at 6:59 PM
hehee. betul2. sokong 800%
famia said :
July 13, 2012 at 7:09 PM
Hehe. Kalau enjoy kerja memang insyaAllah semua pun jadi senang ^_^
Sham Hassan said :
July 18, 2012 at 12:30 PM
bergerak gak la encik nami tu kan..he he.

belakang ikan bakar blkg simedarby mane ni sis? blur .. klu kat blkg Celcom (Menara TR) tu byk aa port ikan bakar...

selamat menyambut ramadhan sis f/hsz!
maaf zahir dan batin!

Post a Comment

Copyright 2010 Famia. Powered by Blogger. Contact me at harasxt_21@yahoo.com.