Subscribe to my RSSSubscribe via Email
Facebook TwitterFlickrDeviantArt

Saturday, June 23, 2012


_Akhirnya.

Selepas hampir 6 tahun bekerja, berhijrah juga penghujungnya.

Jumaat lepas adalah hari terakhir bersama mereka. Budak-budak office kata aku berhenti kerja sebab nak kahwin. Hol! Lawak antarabangsa sungguh. Aku kalau dah kahwin barulah berhenti kerja. Nak tiru macam mak. Tapi kalau kena kerja juga... buat teleworking sajalah. Teknologi di hujung jari kan ^_^

Percayalah. Setiap yang tersurat... wajib ada hikmahnya. Walau belum nampak lagi hikmahnya... tetapi pasti ada terselit di sana. Allah knows best. Maka, bersangka baiklah dengan Allah sentiasa. Itu tujuannya optimis. Ok? Ok.

Jadinya...

Apa perasaan berhijrah?

Ringkas.
Mudah.
Dan senang.

Dan yang paling utama... sangat tenang, insyaAllah.

2 Julai di tempat baru... kita tunggu_

Kategori:

14 Responses to "Hijrah Tulang Empat Kerat"

curX said :
June 23, 2012 at 9:48 AM
gi mane weh?
azah Skaliskala said :
June 23, 2012 at 3:22 PM
Salam. Famia.
 
Kadang-kadang perpindahan tu boleh membuka minda kita,
buat kita lebih menerima lebih banyak pengalaman.

All the best for your life. :)
Anonymous said :
June 23, 2012 at 8:43 PM
Ringkas mudah dan senang! Muahahah.. Tersedak I!! Gonna miss u la... Huhuhu..

Gudlak di tempat baru cek kak.

-sy yg kehilangan jiran.
Ezad said :
June 23, 2012 at 9:50 PM
bagus.. bagus.. sesekali tukar tpt kerja, baik.. tp kalau selalu sgt tukar tpt kerja, tu something wrong dlm diri sendiri.. moga lebih berjaya :)
famia said :
June 23, 2012 at 10:21 PM
Pergi berhijrah ^_^
famia said :
June 23, 2012 at 10:22 PM
waalaikumsalam wbt, Azah. Haah betul tu ^_^
Terima kasih banyak-banyak. :)
famia said :
June 23, 2012 at 10:23 PM
Tengs kak suhaila :)
SY ada jadi penghibur ko insyaAllah.
famia said :
June 23, 2012 at 10:23 PM
Hehe. Tengs bro Ezad Razif :)
June 26, 2012 at 5:34 PM
Ye ^_^ InsyaAllah. Tengs.
June 26, 2012 at 5:35 PM
waalaikumsalam wbt. Betul tu. Tengs banyak2 cikgu Azah ^_^
June 26, 2012 at 5:35 PM
Gi berhijrah weh ^_^
curX said :
June 26, 2012 at 6:07 PM
cait! :p
mr azka said :
July 1, 2012 at 2:26 PM
ada kawan budak ekonomi, setahun 3 syarikat dia kerja. Asyik lompat yang penting gaji pun melompat naik juga katanya
July 10, 2012 at 8:41 AM
Hehe. Kalau dalam resume memang tak berapa bagus sebenarnya nak lompat2 dalam tempoh setahun dan kurang. Ada sikit bad impression jugak dari employer's perception :)

Post a Comment

Copyright 2010 Famia. Powered by Blogger. Contact me at harasxt_21@yahoo.com.