Subscribe to my RSSSubscribe via Email
Facebook TwitterFlickrDeviantArt

Sunday, May 13, 2012


_Ok... ok aku pernah janji tinggal janji kan nak cerita perihal ini.

Running Man.

(ilustrasi dari episod 1)



The best variety show in Korea.

Wah... wah... wah!

Apa itu Running Man? Ini adalah rancangan berkonsepkan kembara mengelilingi Korea Selatan. Sudah serupa macam tourism show. Sekarang sudah meluaskan pengembaraan mereka ke Thailand, China dan Hong Kong. Malaysia entah bila. Sangat menarik. Selain lawak jenaka bersepah yang macam haram jadah itu, aktiviti-aktiviti dan permainan mereka sangat merilekskan minda. Lawak spastik yang lebih berkualiti berbanding lawak jenaka Raja Lawak yang tidak lawak langsung itu.

Whoa... statement kutuk.

Bukan kutuk. Tetapi aku rasa lawak yang best adalah lawak macam PRamlee buat lawak. Spontan, sengal dan tidak sengaja. Tetapi kalau gelak banyak-banyak pun bukannya bagus. Hati mati lekas. Andai ternampak Izrail pun tidak gerun langsung. Bahaya... bahaya. Huish, minta dijauhi. Jadinya...

O hoi, cukup.

Entah ke mana-mana cecehan ini bersepah.

Perihal Running Man. Haritu aku tengok ramai yang tanya Pakcik Google mana nak muat turun rancangan ini. Walaupun Channel ONE (ini adalah sebab utama aku terpaksa subscribe Astro Beyond) ada menayangkan Running Man, namun tidaklah terkini episodnya. Jadi untuk peminat keras mati rancangan ini... tips di bawah ini untuk anda.

Hah, sekejap.

Tahu tak. Di sebabkan Running Man ini, semakin teruja keterujaan aku mahu mengembara. Rasa macam sudah hampir 3 suku Korea Selatan dijelajah secara virtual (perghh). Ah, ya... Tembok Cina juga! Pasar serabut ayam di Thailand juga sudah! Hong Kong juga! London juga! Malaysia? Malaysia entah bila.

Ok... ok.

Bilakah Running Man ini ditayangkan?
Di Korea Selatan siarannya adalah pada setiap hari Ahad jam 4:30 petang (waktu Seoul).

Apakah episod terbaru Running Man?
Episod terbaru adalah 94. Wedding Race... wohoo!

Bagaimana mahu memuat turun Running Man secara pantas?
Ada 2 laman. Kshownow dan iSubs. Biasanya Kshownow mengambil masa 2 hari saja untuk menterjemah dan menghasilkan senikata English. iSubs lambat sedikit. Tapi senikata terjemahan iSubs lebih tepat dan jelas. Cuma kena tunggu lamalah.

iSubs
Anda perlu mendaftar sebagai ahli untuk memuat turun episod-episod Running Man di sini. Setakat ini baru sampai episod 85 yang telah selamat diterjemahkan. Lain-lain masih dalam pembikinan. Laman ini memang laman untuk memuat turun saja. Memang tiada pautan Youtube mahu pun DailyMotion untuk ditonton.

Kshownow
Mereka memang sangat pantas. Team work yang bagus. Biasanya hari Selasa akan disiarkan pautan episod Running Man terkini yang telah selamat diterjemahkan. Anda boleh menonton melalui pautan DailyMotion. Di laman Kshownow ini juga ada diletakkan status terkini terjemahan Running Man.

Dan jika anda ingin memuat turun video tersebut, biasanya hari Khamis baru keluar. Anda boleh memuat turun melalui Mediafire di sini Forum KshowNow. Tetapi untuk muat turun, anda perlu mendaftar terlebih dahulu. Hua hua hua.

Hah.

Apa lagi?

Tak ada dah. Itu saja. Selamat menonton_

Kategori:

9 Responses to "Tips Muat Turun Running Man"

Dani Neh said :
May 14, 2012 at 11:30 AM
Aku tengok Episode 1 beberapa.. lepas tu lost dah sequesnce dia kat youtube..
Atie suke sangat tgk running man nih macam gila..

Xai.. 
Aku ada bende nak cakap nih..
May 14, 2012 at 10:26 PM
ye calling
Aujinz said :
May 26, 2012 at 3:44 AM
nak download tue yang malas tue.. koh koh koh.. ada DVD dia tak?.. XD
May 29, 2012 at 3:25 AM
DVD burned sendiri adalah bro. Haha. Kalau jual di black market macam Petaling Street or Batu Feringgi memang takdelah.
Zuhailiy1999 said :
December 21, 2012 at 8:56 PM
 camna nak regestry kat isubs tu ?
December 27, 2012 at 5:38 AM
awak masuk ke isubs punya website. nanti ada 'Create Account' button warna hijau belah atas kanan.
Doo_one86 said :
January 9, 2013 at 9:02 PM
daftar free ke ni...
Shafiqahcutegirl said :
February 16, 2013 at 10:42 PM
running man bila nak datang ke malaysia
Ielasayla said :
May 20, 2013 at 3:07 PM
Akak xde download running man ke?

Post a Comment

Salam,

1. Terima kasih kerana menyinggah.
2. Harap dapat mengeja molek-molek.

Copyright 2010 Famia. Powered by Blogger. Contact me at harasxt_21@yahoo.com.