Subscribe to my RSSSubscribe via Email
Facebook TwitterFlickrDeviantArt

Saturday, December 17, 2011


_HTC Chacha.

Oh, yeah!


Menarik memang menarik. Tetapi satu hari kena caj bateri sampai dua ke tiga kali. Agak haru jugalah. Jangka hayat baterinya memang tidak memberangsangkan langsung. Tapi dari segi rekabentuk dan keergonomikannya memang tetap terbaik.Kalaulah Blackberry Bold memiliki rekabentuk yang awesome dan ergonomik seperti Chacha, pasti semakin tip top jualannya.

Paling suka Live Wallpaper. Siang hari, rumput akan mula bertumbuh. Petang hari cuaca akan semakin gelap. Rumput pula semakin meninggi. Malam hari langit akan dipenuhi dengan bintang. Dan rumput sudah mencecah langit. Sepoi-sepoi bahasa Melayu ditiup angin. Dan begitulah kitar kehidupannya setiap hari.

Awesomelah ^_^

Gingerbread, oh yeah_

Kategori:

12 Responses to "Biskut Chacha"

Izzat Aziz said :
December 17, 2011 at 8:21 AM
ada juga yang prefer bentuk bb berbanding cha-cha depend pada preferences masing-masing la kot.. bila selalu connected dengan internet lah kot penyebab bateri cepat habis.
pergau said :
December 17, 2011 at 10:41 AM
bateri htc memang mcm tu. sari 2x cas biasanya, mula-mula beli tu lagi cepat habis lama-lama ok. chacha pelik je designnya.
cursefinger said :
December 17, 2011 at 8:01 PM
semua product htc mmng ohsemmm. tapi battery life yang kurang ohsemmm. hadehhh
December 19, 2011 at 7:46 AM
haha. semua ke bateri memang kaput cepat?
now I know.
December 19, 2011 at 7:46 AM
hensep kalkulator. haha. pelik memang pelik. sebab tu rupa dia unik :p
December 19, 2011 at 7:48 AM
Dari segi bentuk tu memang BB punya rupa ok lagi. Tapi dari segi keypad tu tak berapa ngam. Sebab rapat sangat. Jadi kalau RIM BB  (siapa entahnya yang reka design BB) boleh adjust sikit placement keypad tu macam keypad Chacha's lagi awesome kot. Tak adalah jenuh nak menaip :p
cik tee said :
December 19, 2011 at 4:30 PM
Hahaha kak famia..
saya search image HTC Chacha ni, sebab fikir 'bentuknya ada ala-ala tangan tu ke'? rupanya.... mana ada! ahahahaha.
saya ni kurang ambil tahu secara serius benda elektronik ni :p
faizal arsad said :
December 21, 2011 at 2:42 PM
Live wallpaper memang cantik.Berubah ikut masa,tapi dah tak banyak manufacturer yang kuarkan hp macam tu.
December 21, 2011 at 6:49 PM
hahaha. ada tangan sebab OS nya adalah Gingerbread. ^_^
December 21, 2011 at 6:49 PM
Ye ek? Saya first time guna live wallpaper tu. Jadi sangat jakun!
Warren Paine said :
December 28, 2011 at 9:08 PM
Look like the best one for all. Good hadiah indeed.
Sham Hassan said :
May 16, 2012 at 1:39 PM
salam

htc mmg lain sket dari yg lain. low profile sket phone brand ni, tapi mmg best! teringin nak beli One X...duit takde ha ha..plus tunggu phone skrg dah betul2 tak leh pakai..:p

pasal bateri tuh, mmg tak dinafikan, htc chacha guna bateri 1250mAH je kot...kalau guna data, mmg tak tahan lama. kalau guna utk call dan sms sahaja, boleh la tahan 2 hari. my officemate guna chacha...

kalau nak beli back up battery, famia try survey kat website Mugen-Power Batteries. ada batteries for htc mobile device, lebih tahan lama. product of Japan.

Post a Comment

Copyright 2010 Famia. Powered by Blogger. Contact me at harasxt_21@yahoo.com.