Subscribe to my RSSSubscribe via Email
Facebook TwitterFlickrDeviantArt

Tuesday, March 30, 2010


_Ya.

Melawat Melaka Bandaraya Bersejarah memang menyeronokkan.

Ada Mini Malaysia.
Ada Taman Buaya.
Ada Zoo Melaka.
Ada A Famosa.
Ada beca.

Macam-macam ada.

Dan yang paling menyeronokkan tak lain tak bukan adalah....

Pondok gambar berlatarbelakangkan gambar aneh.

Hmm.
Sekejap ya.
Latar belakang atau latarbelakang?

Ah, abaikan saja.

Ya. Sudah lama memendam hasrat di hati mahu mengambil gambar-gambar begini. Selalunya tengok di dalam drama Korea atau Jepun saja. Hampir kempunan juga dibuatnya. Akhirnya, sambil jalan-jalan di Melaka tempoh hari bertemu mata juga dengan pondok gambar berlatarbelakangkan gambar aneh. Boleh tahan murah jugalah harganya di bandar Melaka yang bersejarah ini. Kalau di KL, memang tak akan dapat harga pukul rata begini. Maka, seperti orang jakunlah kami di situ tempoh hari.

Seriously fun!
Mari kita saksikan muka-muka orang KL yang jakun di Melaka.

Muka nakal pelajar Malaysia tahun pertama di Jepun.


Muka tenang pelajar Malaysia tahun akhir di Jepun.


Muka nasty peperiksaan sudah tamat.


Muka jakun tidak pernah belajar subjek lukisan.


Muka seolah-olah mahu keluar daripada perut ibu.


Muka pelakon belakang tabir iklan Maybelline.


Muka seronok bertemu kamera.


Muka pemain bola keranjang wanita peringkat Universiti


Muka mahu pulang ke Malaysia beramai-ramai menaiki kereta Vespa.


Jakun kan.
Baiklah Huzaimatus.
Kesedaran diri masih berpunya lagi.

Cukuplah sikit-sikit aksi tidak senonoh ini_

Kategori:

10 Responses to "Apabila Orang KL Jakun ke Melaka...."

dop said :
March 30, 2010 at 2:30 PM
tak singgah rumah?
shafarina said :
March 30, 2010 at 2:47 PM
Oh, sangat fun nampaknya!

Dan comel2 juga modelnya!
famia said :
March 30, 2010 at 6:20 PM
dope: umah siapa?

shafa: hehe. memang fun! ya. kawan2 saya semuanya comel belaka kecuali saya.
Anonymous said :
March 30, 2010 at 9:13 PM
2 hari tak cukup mronggeng kt mlake...byk tpt makan yg best..tpt popular slalu nyer tak best sb diaorang dah sibuk ngn untung ajer..:D
nananye said :
March 31, 2010 at 12:31 PM
fami dh sampai dulu ke melaka.
uhuk.
dop said :
March 31, 2010 at 12:31 PM
rumah (ayah) aku ^_^
Kelbros said :
March 31, 2010 at 12:33 PM
xpernah try lagi..mcm menarik! huhu
famia said :
March 31, 2010 at 1:06 PM
anon: ooo. tapi Penang jugak best dari Melaka :p

nananya: haah. dah lama plan nak buat so called bachelor party Dani ni. cuma tempatnya je kena kensel last minute. kesudahannya kami pilih melaka saja. dengan korang je belum pergi lagi.

dope: uiyo. ngerinya. tunggu majlis ko kat situ nanti kitorang singgah insyaAllah.

kelbros: bergambar di dalam photo booth tu ke? ooo tak sesuai untuk lelaki kot. perempuan bolehlah. gedik2 dalam itu.
dop said :
April 1, 2010 at 8:53 AM
huh. ngeri apekah. takut nnt majlis aku kang korang sesat je kuikuikui.
famia said :
April 1, 2010 at 3:01 PM
dope: hehe. kalau ada perasaan malu, memanglah ngeri. kalau tak malu, mungkinlah tak ngeri. apa kerja anak-anak dara tak dikenali singgah ke rumah kawan lelaki saja2. bising mak aku nanti :p lagi pula, kami cuma singgah ke satu tempat je. Bandaraya Melaka yang bersejarah. Tengoklah insyaAllah majlis kau nanti kitorang singgahlah pakai khidmat siapa2 yang pandai baca peta. hehe

Post a Comment

Copyright 2010 Famia. Powered by Blogger. Contact me at harasxt_21@yahoo.com.