Subscribe to my RSSSubscribe via Email
Facebook TwitterFlickrDeviantArt

Tuesday, January 05, 2010


_2010.

Semangat kerja melambung-lambung.
Setinggi gunung.
Selebar dugong.

Mana tidaknya. Kerja yang menunggu itu sudah sedia maklum berlambak-lambak. Memang perkara biasalah jika semangat kerja tiba-tiba jadi melambung. Setinggi gunung. Selebar dugong. Ibarat melangsaikan hutang.

Makanya.

Semangat kerja yang melambung-lambung pada hari pertama di dalam minggu pertama di dalam bulan pertama cumalah perkara biasa. Nothing special.

Malangnya.
Blog.



Semangat menulis blog.
Menjunam ke dasar Lautan Pasifik.

Karam Sing Walia.
Seperti karamnya kapal Titanic.

Menulis blog ibarat memakan mi maggi. Kalau ada bekalan maggi, aku masak. Aku letak kicap. Aku makan. Kalau tak ada bekalan, aku makan nestum saja. Atau pun, roti diletak serbuk Milo. Atau pun, biskut kering sapu sos cili Aminah Hassan.

Ah, pendek kata.

Dah tak ada idealah senang cerita_

Kategori:

13 Responses to "Hari Pertama Dalam Minggu Pertama Dalam Bulan Pertama"

etyobek said :
January 5, 2010 at 5:11 PM
Click Search - find Record

Search By: Title Word
Equal To: Dugong

Sort by Record Number. Ascending.
Filter By Record Type: Documents

Click OK..

Search Result - Count..


[muahhahahahahahhaha..]
Dani neh said :
January 5, 2010 at 5:39 PM
ko lukis pakai mouse ke tablet?
famia said :
January 5, 2010 at 5:46 PM
Sutein: sengal woi!

dani: pakai jari! (rasa nak sekeh tak :p hehe. pakai mouse je. dahlah tangan parkinson. tsk....)
al-lavendari said :
January 5, 2010 at 10:38 PM
"Mana tidaknya. Kerja yang menunggu itu sudah sedia maklum berlambak-lambak"

Berbahagialah awak kerana ada yang setia menunggu!
paiseh said :
January 6, 2010 at 1:39 AM
takpe.. gua paham..
kdg2 jeles juga kn tengok org lain skip2 blog.. hahahaa!

*gua ada gi imbi. ushar2 juga lu punya wacom.. affordable lah.. sape kata mahal?
famia said :
January 6, 2010 at 7:53 AM
pakcik lavender: hehe. saya pun loyal juga.

pai: lu punya affordable tu affordable untuk lu ke untuk gua? hehe. kalau tiga ratus lebih gua tak afford nak beli woh.
BasicCX said :
January 6, 2010 at 11:47 AM
Assalamualaikum warahmatullahiwabarakatuh,


Nak cari Wacom?

http://forum.lowyat.net/index.php?showtopic=659205&

http://forum.lowyat.net/index.php?showtopic=1209473
kopi said :
January 6, 2010 at 11:59 AM
sos cili Aminah Hassan....sesungguhnya,ia amatlah sedap dicicah dgn keropok lekor... lg..mkn bersama megi..:) slmt thn baru cik blog...
BasicCX said :
January 6, 2010 at 12:22 PM
Assalamualaikum warahmatullahiwabarakatuh,

Terlupa pula, nak kongsi lagu ni:

http://www.mediafire.com/?1nzbtj3ws1y
BasicCX said :
January 6, 2010 at 12:27 PM
Kalau link dekat atas ada password cuba yang ni: http://www.4shared.com/get/113441616/1c84c525/New_Sakha_-_New_Sakha_-_16_-_Z.html


(Sambil post untuk tuan punya blog, :p)
azka said :
January 7, 2010 at 8:15 PM
selamat tahun baru buat tuan tanah.
apsl kartun tu rambutnya besar?
M-I-N said :
January 8, 2010 at 8:04 PM
orang kata malu bertanye sesat jalan,kalau sesat jalan tanyalah Garmin.wat kartun itu pakai perisian apakah?
famia said :
January 9, 2010 at 11:07 AM
Basic: waalaikumsalam warahmatullahi wabarakatuh. ya. terima kasih banyak2.

kopi: hah. betul tu.

azka: sebab otak dia besar. :p

min: Garmin itu siapakah? woh, pakai Ilustrator saja. Tapi kena scan dululah baru boleh trace balik.

Post a Comment

Copyright 2010 Famia. Powered by Blogger. Contact me at harasxt_21@yahoo.com.