Subscribe to my RSSSubscribe via Email
Facebook TwitterFlickrDeviantArt

Thursday, December 31, 2009




Farhana Suziela Natasha Surihani to Xai:

Thanks Xai bagi aku ajen peng-hack tetap blog ko nih.. hahaha..

Sorry kekadang aku memang sedikit jerk. Thanks sebab sanggup bear BARE (ejaan sengaja) dengan perangai aku selama kite kekenalan..

Selalu ujung tahon mesti cam ade end year gift kite exchange..
(Nak wat cemana, pengaruh krismes.. haha.. Ingat dulu, tengah2 tahon boleh layan mp3 beyonce-white krismes.. dkt2 time kismes suke tgk cerite2 kat tv yang krismes spesyel.. pastu time2 krismes tu lah suke meround tgk krismes deco.. woooooow.. suke warna terang2 kilat2 kotnyeh.. cam merry merry sket.. boleh pulak suke kombinasi kaler merah hijau! iiiiiishk ok.. mengucap sekarang.. ahahah.. )
tapi tahon ni aku end kan dengan meng-hack blog ko lah.. ngehehe (ayat kever, bajet sebenanye hahaha)

Aku nak hack blog ko dari haritu mase ade sedikit miscommunikasi, tapi aku rasa.. Knowing My xai. Lebih elok aku call jek. ko kan senang cair.. (ops ter-reveal tektik.. hahaha).

Dengan izin Dia, aku doa kite akan kawan sampai bebila.. (Dulu moto: kawan sampai tua, tapi lepas tua - mati - akhirat takkan tanak sambung kalo diizinkan kan kan kan jadi kite telah menukar moto)

Ingat Moto Moto ineh:

1. Kite kawan sampai Bebila yeh yeh yeh
2. Untuk ko Laila, Gunung pun aku sanggup carikan
3. Kalau aku gaduh aku lari rumah ko yeh.. Eh.. Laki Kaaaaaaau!!

*sile edit dan tambah entri nih kalo ko teringat lagi, nih je aku terfikir dlm jangkamasa singkat nih


Apa pun,
Jauh jauh sebab tak nampak kat mate aje
Aku tak jauh mane


**Ditambah oleh er, apa nama panjang aku ek Dani?

Hinf.
Tarik nafas dulu.

(Terasa macam tulis surat cinta ini)

Mula-mula aku nak minta maaf dari hujung tudung sampai hujung kasut. Selama berkawan dengan kau ini, aku memang lebih jerk dan blur dan tak semenggah daripada kau. Hehe. Apa-apa pun aku dah retired daripada buat kerja-kerja tak semenggah dan tak senonoh masa zaman kita muda-muda dulu. Dan sememangnya tak ada pengganti yang setanding dengan kau. Kroni terbaik. Crazy ah ding dong.

Merepek dan tak semenggah lagi tak senonoh macamana pun.
Kau tetap layan je kerenah dan perangai aku.

Sejak 1999 sampai 2009.
Satu dekad kan?

Perangai sakai. Suka kacau orang. Merayap tak tentu hala. Berani tak bertempat. Nakal macam syaitan. Selamba macam ayam. Hah. Apa je yang kita tak pernah buat. Semuanya pernah buat. Aku rasa, kenal dengan kau ini antara perkara paling best pernah jadi dalam hidup aku. Dari zaman budak-budak. Sampai zaman di CASE. Hostel. Zaman kerja. Fuh. Banyak gila kalau nak wrap up. Tak apa. Kita simpan sendiri jadi kenangan zaman tua.

Ok.
Tambah ayat bunga sikit.

Our friendship.
Aku rasa kau je kawan aku yang paling banyak perbezaan dengan aku.

Aku pakai beg silang ke kiri.
Kau pakai beg silang ke kanan.

Aku suka black pepper.
Kau tak suka.

Aku suka Chocolate Ice Blended.
Kau penggila Mocha Ice Blended.

Kau penggila durian.
Aku tak suka.

Banyak lagi.

Tapi aku rasa sebab ada banyak perbezaan itulah yang boleh bagi kita lagi ngam. Dia macam Yin dan Yang. Black and white. You complete me kononnya. Hehe. Apa-apa pun terima kasih sudi berkawan dengan manusia pelik dan sengal macam aku ini. Semenjak dah tua ini aku makin kerap hilang ingatan jangka pendek. Dah makin sikit yang aku ingat. Tapi harapnya aku tak lupakan kaulah ek. Hehe. Kalau ada yang aku terlupa, tolong ingatkan.

Sekarang ini.

Masing-masing dah besar. Dah jadi anak dara sunti suntik. Dah boleh bezakan baik dan buruk. Dah merasa frust bercinta (uwekss haha). Dah pandai nak melaram bergaya bagai. Dah macam mak-mak pun kadang. Nafsu nak berumahtangga dan ada anak sendiri semuanya dah terasa. Cepat betul kita besar ek Dani (apa maksud ayat ini entah).

Apa-apa pun.

Satu dunia tetap tahu.
Di mana ada kau.
Di situ ada aku.

Tapi.

Aku nak minta maaf.
Sentiasa.

Sebab.

Dah pandai cari pasal dengan kau.
Selalu sakitkan hati kau.
Selalu salah tafsir kau.
Selalu miscommunication.
Jarang lepak dengan kau.
Expressionless.

Hah.
Semualah pendek katanya.
Dengan rendah dirinya aku nak minta maaf banyak-banyak.

Lastly.
Sudi tak kau renew friendship ini sampai akhirat?

(Macam surat cinta tak Dani)

^_^

Kategori:

11 Responses to "Hack yang ter-Last of 2009"

famia said :
December 31, 2009 at 10:40 AM
o_O
al-lavendari said :
December 31, 2009 at 12:09 PM
saya tak dapt baca habis sebab bila klik kat 'sambung baca' ... tak ada apa yang keluar.
komen ini sekadar nak lapor diri.
December 31, 2009 at 6:50 PM
inilah yang di katakan gambar.

caghe.

(ha ha)
sayayangsediamendengardanmembantu :D said :
December 31, 2009 at 11:43 PM

"Selalu salah tafsir kau.
Selalu miscommunication."


To Korang:
hahahaha.. teringat suatu ptg di suatu hari bile tiba2 aku dpt call dari org sane ngadu sedih2 kat aku.. and 10mnt after tht org kat sini plak ngadu sedih2 menda yg same kat aku...

scr x lgsg aku dpt dgr cite 2 belah pihak yang end up.. aku dpt tau the whole stori dgn jayenye.. hahahahaha..

korg SGT MISCOMMUNICATION..

tp bile igt2 blk, bg aku kejadian tu SANGAT KIUT okeh...... ;D
sayayangsediamendengardanmembantu said :
December 31, 2009 at 11:46 PM
oh incik al-lavendari:
sile ignore 'sambung bace' tu.. klik je kat tajuk entri tu kalau nk bace sampai abis.. :D

cehh.. cam aku lak tuan rumah.. kekekekek
KELBROS said :
December 31, 2009 at 11:56 PM
macam terharu plak
deena awanis said :
January 1, 2010 at 10:07 AM
the sweetness of friendship=)
Dani neh said :
January 3, 2010 at 1:06 AM
sayayangsediamendengardanmembantu :D:
kitrang mimang kiyut

ahahahah Xai..
belom apape aku dah miskomunikesyen..
first off ko pengkomen pertame dengan sangat pendek dan ikon gambo muke tak paham..

Dani yang tidak berfikiran panjang pun ber-impression: aler, die tak suke ke.. emh.. takpa takpa aku ikhlas nih, mebi dia tak selesa aku hack entry sebegini (wa'ala filing2 ahahah) kat blog dia. Jadi Dani pun meng save as draft kan lah entry ini supaye tak dibaca oleh orang2 laen.. Xai bace suda..

TAPI 8 seken lepastuh (8 is our feveret number sampai berebut, boleh? hahaha)

Dani yang berfikiran panjang pulak berfikir.. Xai tga sibuk la Dani.. Nanti konfem dia balas panjang punya... knowing macamana otak kawanko Xai nih bergerak..

dan YES

hehe.. ternyata..

*aku tga prektis2 lagi nih nak kurang berwasangke, kurang merajuk (nih susah sikit tapi still in training, harap2 Encik M tak bace..), lebih bersabar, kurang emo2, lebih prektikel.. to sum up.. berfikiran lebih matang.. echeeeeeeeee kekeke

btw,
aku mengemas barang2 lapok aku tadi.. aku mmg seorang yang suke menyimpan bende.. sekali aku terjumpe kad raye tahon bile tah ko bagi.. "Kite kawan sampai dunia akhirat yeh" kat sampul tu tules.. hahaha..
MARIIIII..

owh kepade sayayangsediamendengardanmembantu :D lagi sekali.. watak ko membantu jugak sebenarnya.. ko suro aku call kan.. aku call taaau.. walepun aku tunggu 3 hari baru aku call sbb aku seram2 skit.. haha.. TENGX!!
Dani neh said :
January 3, 2010 at 1:18 AM
nota:
aku delah pengkomen ke 8 tadi!!

hahahahaaaaaaaaa..

ohye, menjawab soalan

NAK NAK NaaaaaaaaaaaaaaaK!!

Ha-ah Agak la jugak.. hahaha.. siap suwaila jadi orang tengah kelaka okeh cengini.. hiiiii
curx said :
January 3, 2010 at 7:27 AM
fuyoo.. age gambo baring2! hihih
atdebek said :
January 5, 2010 at 9:03 AM
lapar wehhhhhhhh..

[ade kena mengena x.. hahahahha]

Post a Comment

Copyright 2010 Famia. Powered by Blogger. Contact me at harasxt_21@yahoo.com.