Subscribe to my RSSSubscribe via Email
Facebook TwitterFlickrDeviantArt

Tuesday, December 22, 2009


_Haha.

Orang selalu cakap aku suka tulis panjang-panjang.

Lebih kepada membebel kata mereka. Dani pernah kata suatu masa dulu, aku suka tulis panjang-panjang sebab banyak benda yang aku nak cakap susah nak terluah. Maka, termuntah pula perkataan itu di kertas. Menjejeh-jejeh. Ada yang muntah hijau, muntah susu dan muntah darah. Ah, semua jenis muntahlah ada pendek katanya. Maaflah. Aku memang banyak 'bercakap di jari'.

Oklah.

Aku CUBA tulis kurang daripada 10 baris saja lepas ini.

Dibesarkan hurufnya sebab aku tak pasti boleh berjaya cuba ke tidak. Bukan boleh berjaya buat ke tidak. Tapi, boleh berjaya cuba ke tidak. Susah woi! Sudah sebati. Tabiat semulajadi ini. Seperti bernafas menggunakan oksigen pemberian Allah SWT. Sungguh enak dan sedap. Tarik nafas, alhamdulillah. Hembus nafas, alhamdulillah. Very delicious.

I am so used to it.
Tsk.

Aku cubalah_

Kategori:

22 Responses to "Atas Nama 10 Baris"

Nana CS said :
December 22, 2009 at 6:40 PM
ala, aku suka je baca. panjang ke pendek.
M-I-N said :
December 22, 2009 at 6:42 PM
eh,jangan.sila tulis panjang panjang.best.
mugiwara said :
December 22, 2009 at 6:43 PM
i don't have any problem with that.

just be what you want to be.
[selagi tak bercanggah dengan akidah dan syarak]
famia said :
December 22, 2009 at 8:29 PM
nananya: hehe. terima kasih. pasangan yang bagus. sesuai dibuat menantu ni.

min: hui, biar betul.

mugi: hehe. yeah? er, i hope i never give you any problem dude. harap2nyalah.
Nana CS said :
December 22, 2009 at 8:34 PM
ada kena mengena dgn sesuai mahu dibuat menantu kah?
famia said :
December 22, 2009 at 8:39 PM
nananya: ada. sebab jenis bersyukur. sedia terima APA saja.
Nana CS said :
December 22, 2009 at 8:41 PM
oh begitu.
alhamdulillah.
Daun Bidara said :
December 22, 2009 at 9:18 PM
This comment has been removed by the author.
Daun Bidara said :
December 22, 2009 at 9:18 PM
macam tak best baca pendek pendek ni.. u dah biasa tulis berjela teruskan je, pedulikan orang
etyobek said :
December 22, 2009 at 10:41 PM
pendek ke panjang ke... still ko borak ngn aku thru ym je... hahahaha...
Dani neh said :
December 23, 2009 at 9:38 AM
argh.. YM kena block!
Aidilx said :
December 23, 2009 at 10:11 AM
Bacaan bermanfaat untuk blogger marhaen macam aku.kohkohkoh
daracity said :
December 24, 2009 at 10:18 AM
hahaha.. toksah jadi org laenla cik famia oii..

tulis panjang2 tu dah jadi trademark manusia bename famia sejak dr azali lg..lagipun benda tu bukannya benda yg x baik pun..buatpe nak kena berubah.. hehehehe..

p/s: tapi, kalau ko tetap nak try gak tulis pendek2,aku tetap sokong ko! what are frens for rite?! =)
famia said :
December 24, 2009 at 10:29 AM
nananya: begitula.

Daun: haha. (nampak sangat macam suka membebel seorang diri dalam hati)

suhaila: haah itu pun kalau YM aku tak crash lagilah

dani: takpe. GoogleTalk ada. hehe

Aidilx: dude, marhaen tu apakah?

daracity: sejak azali? ahakhakahkahks. walaupun seperti kedengaran tak sedap, tapi aku take it as a compliment sajelah. hehe
daracity said :
December 24, 2009 at 12:14 PM
alamak,
sori sgt2 famia kalau ada tekasar bahasa..xde niat langsung..sirius.. =(

sori sori..

p/s:ingat senangke nak keluarkan idea cakap pnjang2..aku nak tulis blog nak kluakan 2 baris ayat pun punyela susah..ni lagila lebih 10 baris..muntah klua kale hijau (bak kate ko la kan) pun still blank je pale otak ni nak buat ayat! huhuhu..
famia said :
December 24, 2009 at 3:05 PM
daracity: ehehe. jangan macam tu. tak perlu maap2. tak buat salah pun. hehe. aku bukan jenis terasa laju2. aku cepat hilang ingatan. lastly, aku tak ambil hati pun. aku chill je yosh :p
paiseh said :
December 24, 2009 at 10:34 PM
tak famia laa kalu tak panjang~
biar panjang bejela janji berhikmah..
December 25, 2009 at 8:34 AM
niat tahun baru ke nie :p
famia said :
December 25, 2009 at 8:38 AM
hanep: hehe. fine.

ST: er, tak rasanya. hehe
halim said :
December 26, 2009 at 6:54 AM
Bagi saya asalkan isinya menarik, panjang pun tak menjadi hal
zie_fai said :
December 27, 2009 at 7:56 AM
aslkm kak famia memang pandai menulis panjang pun tak pe, sedap je
cj'alhafiz said :
December 29, 2009 at 11:49 PM
haha...jgn takot nak luahkan pendapat..
negara kita negara yg bebas...
tapi etika yg patut dijaga...hiks.
ayat mata pelajaran dinamika kemahiran kat matrix..

Post a Comment

Copyright 2010 Famia. Powered by Blogger. Contact me at harasxt_21@yahoo.com.