Subscribe to my RSSSubscribe via Email
Facebook TwitterFlickrDeviantArt

Friday, July 17, 2009


_Siapa tidak kenal Milo.

Minum Milo anda jadi sihat dan kuat.

Kiranya.

Kalau mahu sihat dan kuat, minumlah Milo. Baik juga untuk kesihatan. Bukan baik juga. Sudah sahih kebaikannya. Sesuai untuk semua golongan umur. Pengganti gula secara sihat. Adik beradik coklat, bukan? Siapa tidak suka akan coklat. Semua orang suka. Boleh bikin hati gembira secara bersahaja.

Ok.

Milo tabur.

Siapa tidak kenal Milo Tabur.

Kita!

Kamu tahu ke?

Ini pertama kali kita dengar kewujudan Milo Tabur. Kita memang jakunlah, alahai. Entah ciptaan siapalah ini. Tiadalah kita tahu. Yang pasti, kita terbayangkan air milo menjejeh-jejeh di atas lantai. Bertaburan. Tiadalah dapat kita bayangkan bagaimana rupa air milo yang berterabur. Cecair kot. Boleh pula nak dikira. Uncountable noun bukan.

Mana mungkin air berterabur.

Kalau serbuk milo berterabur lain ceritalah.

"Akak, tolong buatkan adik air Milo Tabur."
"Hah? Apa benda itu? Tak pernah dengar pun."
"Laa, akak ini. Itu pun tak tahu."
"Memanglah. Apa benda itu?"
"Itu air milo biasa. Tapi atas dia ditabur serbuk Milo."
"Ui, macam sedap itu!"


Alahai.

-_-"

Itu ke Milo Tabur.

Kacang gila mahu dibancuh.

Budak tadika pun boleh buat. Setakat teraburkan serbuk Milo sahaja di dalam air Milo. Alahai. Kita fikirkan apalah yang berteraburnya. Siapalah yang cipta itu.

Memang bernas.
Memang pantas.
Memang ringkas.

Lepas ini, konsep 'Tabur' itu boleh diaplikasikan untuk semua.

Ya, semua!

Teh Tabur.
Kopi Tabur.
Kuih Tabur.
Nescafe Tabur.
Horlicks Tabur.
Nasi Lemak Sambal Tabur.
Tudung Manik Tabur.
Baju Kebaya Tabur.
Slurpee Tabur.
Coklat Tabur.
Gelang Tabur.
Gula Tabur.
ABC Tabur.

Kemudian.

Pasti ada....

Teh Jejeh.
Milo Jejeh.
Coklat Jejeh.
Nasi Lemak Jejeh.

Wei, ini tengah persendakan si Tabur ke ini?

Eh, taklah.
Kita tengah cuba adapt konsep Tabur.

Ok.

Sila tabur cuba sekarang_

Kategori:

20 Responses to "Milo Tabur Berterabur"

famia said :
July 17, 2009 at 12:41 PM
First!

Eh, tapi pelik kot tabur Milo dalam air Milo. Berganda-ganda manisnya kan?
ieba said :
July 17, 2009 at 2:16 PM
hehe..dah lama dah popular milo tabur tu..hehhe..rasa nyer manis ke apa x taw sbb ieba x minum milo hehhe
Dani neh said :
July 17, 2009 at 2:16 PM
Atie pun memeperkenalkan kat kitrang serumah.. tapi dia buat shake.. then tabur.. best gila!!
Dani neh said :
July 17, 2009 at 2:16 PM
mane aci weyh...
jadik FIRST komen sendiri..

apeeeeeeeniiiiiiiih!!!

[ishk tak puas hati..]
famia said :
July 17, 2009 at 2:36 PM
ieba: eh, milo sedaplah. sayangnya tak layan.

dani: shake? woh, macam adik aku zuhra la itu. hehe. manis gila jadinya. pening aku. kalau milo kosong tabur oklah kot.
July 17, 2009 at 2:39 PM
ekeke.sedap2.
tp citer ni membuatkan hati rindu kat umah la kak. rindu adekku.huu
belakangje said :
July 17, 2009 at 4:25 PM
apsal aku lmbt komen lak hr ni? x aciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii bukak pintu... :P

kalau terer try aa tabur milo dlm air milo kotak yg ko beli kat kedai dpn lrt wat brekpes tiap2 pg tu...
DEVOTEE said :
July 17, 2009 at 5:20 PM
salam, wah! mcm sdap, tp igt! milo 2 produk sapa. slm ziarah... ^_^
famia said :
July 17, 2009 at 11:54 PM
akmar: alahai. sabar-sabar. nanti cuti panjang baliklah.

suhaila: ahkahakhaks. ko nak cabar ke makcik? aku buat kang. hahaha. bukannya susah. keluarkan milo dari kotak, letak dalam cawan. pastu taburlah milo satu tin.

devotee: salam. eh, kamu ini kumpulan devotee itu ke?
Anonymous said :
July 18, 2009 at 1:59 AM
Mee goreng tabur lantai satu!!! haha, bila dah sebut tabur ni dah mcm asal boleh jek buat air..lepas nih apa plak Air teh longkang, nasi longkang plak...ekekeke

P/s :Pape pun adik2 jgn amalkan perkataan "Tabur" dlm peperiksaan yek..pesanan dari Milo.. :p

The Anon
famia said :
July 18, 2009 at 8:08 AM
anon: -_-" anon.. anon.
curX said :
July 18, 2009 at 10:06 AM
dah jarang menom melo dh skrg. kalo menom pon kat opis je, tenyeh kat mesin air. melo free. gara2 boikot nestle. menarek gak resepi nih, nak apply kat cadbury hot chocolate drink plak. hihihih
aCe_LaNuN said :
July 18, 2009 at 12:04 PM
mak xkn kc la klu g order milo tabur.
dia akn ckp..
dh lame idop??
ko ni nk mati cpt???
nk kene penyakit kencing manis??
nk kene penyakit kencing milo??-_-!!!
krg xpasal kene potong kaki sebab diabetis..!!
......................................
moral:..tabur xper...jgn takabur dah ler...
M-I-N said :
July 18, 2009 at 2:39 PM
owh,ada lagi satu nama lain bagi milo tabur.kalau tak silap milo dinosaur ke ape mcm tu.agaknyalah.
famia said :
July 18, 2009 at 8:37 PM
kurk: hehe. oh,itu macam. sila.

ace: minum sikit-sikitlah. seteguk sehari ke. kalau hari-hari belasah makan makanan berlemak, berminyak dan bergoreng bagai lagi laju kolestrol naik. lagi cepat dapat sakit jantung bagai. sama je. hehe.

min: ya. milo dinosour.
freakafunky said :
July 19, 2009 at 4:27 AM
teh o tabur milo satu
Si Aizuddin said :
July 19, 2009 at 7:01 PM
ok jom kita nantikan inovasi manusia yg lain.

best kot milo tabur
famia said :
July 20, 2009 at 6:01 AM
freaka: hehe. laga-lagakanlah air. menggelegak perut baru tahu.

aizuddin: best! sedap. haha.
Anonymous said :
July 22, 2009 at 12:13 AM
milo tabur? cam penah dengar ayat ni.. x silap
masa kat kb dorang tanye nak milo tabur x?...
:)
famia said :
July 23, 2009 at 9:46 PM
anon: ya? cool. tapi memang sedap pun minum milo banyak-banyak berserbuk bagai. fuhh!

Post a Comment

Copyright 2010 Famia. Powered by Blogger. Contact me at harasxt_21@yahoo.com.