Subscribe to my RSSSubscribe via Email
Facebook TwitterFlickrDeviantArt

Tuesday, June 23, 2009


_Sekali sekala.

Terlayan nafsu yang pernah dicampak ke dalam neraka Jahim.

Bulan lapan.
Hari yang ke dua puluh satu.

Kita mahu..


  1. Terompah kayu

  2. Basketball NBA asli

  3. Kompang

  4. Gendang

  5. Buku, buku dan buku

  6. Cadar tilam satu warna tiada bercorak

  7. CANON EOS 5D Mark II

  8. Web Hosting dan domain tanpa bayaran tahunan

  9. Semua produk Apple Macintosh

  10. Bekalan ABC Taman Melawati setiap bulan

  11. Jilbab Biskut

  12. Trenchcoat panjang ada hood di belakang



Kita mahu.
Mahu!

Walaupun kita tiada percaya akan pakcik berperut geleber dan besar. Bertopi dan berbaju merah menyala. Sarat dengan janggut yang hampir menyentuh perut. Mengusung loceng ais krim. Bersama sekumpulan rusa di awan gelap. Sambil membingitkan malam hari dengan 'Hoo.. hooo.. hooo'.

Tetapi.

Kita tetap mahu.

Bolehlahhhhh ya_

Kategori:

23 Responses to "Yang Dinamakan Nafsu Gila"

mugiwara said :
June 23, 2009 at 5:57 PM
kalau kau dapat, kita kongsi sama sama boleh?

aku nak 5,7,8,9,10.

bolehlahhhh. ya?
famia said :
June 23, 2009 at 6:20 PM
mugi: eh eh.. apa kongsi-kongsi? haha. mintalah sendiri wahai mugi.
Hajar said :
June 23, 2009 at 7:21 PM
hoho..samedengan.
org tgh buat wishlist gak nih. haha..
tapi kan, duapuluhsatuharibulanlapan tahun ni jatuh sehari sebelum puasa la kan?
hafiz abdul said :
June 23, 2009 at 7:51 PM
ASLKM. TAK DER LA GILA SANGAT NAFSU MCM TU.
BIASA JER.
SBB BARANG2 TU DIKIRA KEPERLUAN SEMASA.
13may said :
June 23, 2009 at 8:13 PM
aku ada sejarah hitam ngan terompah kayu :D
fishballisme said :
June 23, 2009 at 8:32 PM
Eh nak jugak lah mintak dengan pakcik berjanggut putih berbaju merah yang tak wujud tuh.. Saya nak kesemua list di atas (tiru) kecuali #2 & #5 cuma #1 boleh dibawak jalan-jalan. :)
June 23, 2009 at 10:30 PM
aik?

takdak pulak dalam list permintaan yang sepatutnya paling nombor satu.
Dani neh said :
June 23, 2009 at 10:46 PM
aku tahu #4 tuh gendang kasturi
Ezad said :
June 23, 2009 at 10:51 PM
pak cik tu, bulan 8 dia turun ke?

kalau mcm tu, bulan 9 pun dia turun jugak kan?

heh!

nak mintak lrt depan rumah.. terus ke muar

haha
paiseh said :
June 23, 2009 at 11:39 PM
kalu bulih gua nak mintak selamat dunia akhirat. tu je. titik.
famia said :
June 24, 2009 at 6:45 AM
kakpu3: hahahaha. ok. sila buat list laju-laju. haah. sehari sebelum puasa. kalau jatuh 1 ramadhan menarik juga. kan. hehe.

hafiz: waalaikumsalam. oho. itu bukan keperluan. itu kehendak. tiada dapat pun masih boleh teruskan hidup.

13mei: jatuh tergolek ke? atau.. kena baling dengan terompah? hehe

fish: ehh.. tapi kita tak minta pakcik putih berjanggut merah. kita minta dari korang semua yang baca list tu. hahahaha.

7kaki: hehe. sesungguhnya, nafsuku sangat keji. semuanya tiada kepentingan. apakah yang paling nombor satu wahai 7kaki?

dani: gendang kasturi makanan. ini gendang rebana. hehehe.

ezad: hahaha. aku bukan minta dari dialahhhh. aku minta dari orang yang baca list tuuuu. haha

paiseh: aminn. hehe. nafsu lu under control nampaknya.
Nana CS said :
June 24, 2009 at 5:34 PM
haha. banyak nya wish list.

aku tak penah buat camni.
nanti aku nak wat gak la.

wei ABC tmn melawati sedap ke?
kat mana tu?
famia said :
June 24, 2009 at 7:51 PM
nananya: Zoo.. jom! Kan ke kau sebut-sebut hari itu. adik nurse aku pun belum pernah tengok zirafah secara live! haha. nanti balik itu boleh aku belanja ABC taman melawati yang paling original di sekitar KL ini.
nahwanNur said :
June 26, 2009 at 11:17 AM
Assalamua'alaikum.

Ana mahu juga yang nombor 7. Salam menyinggah ukht Famia al azeezah.

Siru ala barakatillah,
Rabbuna yusahhil :)
aCe_LaNuN said :
June 27, 2009 at 2:13 AM
salam...
nk juga......
nk 7,8,9.....
mne leh cik.famia dpt sowg..nk juga
....................................
moral: kongsi lah beramai..xbaek membazir..
...................................
famia said :
June 27, 2009 at 10:20 AM
Nahwan: Waalaikumsalam warahmatullahiwabarakatuh. hehehe. Anti berminat dengan fotografi juga ek? Cool.

Ace: Salam. Hahaha. Sila buat list sendiri. Mana boleh tiru.
M-I-N said :
June 28, 2009 at 10:04 PM
selepas peristiwa Kerinchi kerakusan menguasai diri.cukupkah ruang bilik unruk no 9?
M-I-N said :
June 28, 2009 at 10:08 PM
ralat : untuk,bukan unruk.
famia said :
June 28, 2009 at 10:47 PM
min: hahaha. tak cukup. tapi.. boleh dicukupkan. tiada masalah.
nahwanNur said :
June 29, 2009 at 11:56 AM
Salam singgah kembali,

ya minat :) selama ni ana tangkap guna dslr abang ana. dan selebihnya guna camera HP atau kamera pinjam yang lain. Not really cool, but yours one are really cool. Boleh belajar dengan nti. Nti ada fotopages sahaja ya? ada flikr?
June 29, 2009 at 11:57 PM
maaf.ada sedikit ke lewatan me reply komen.

nombor satu ialah suami yang soleh lagi bertaqwa.

ngeh
famia said :
June 30, 2009 at 9:58 AM
nahwan: salam singgah. hehehe. flickr ada. cuma tak rajin upload gambar.

7kaki: hahahaa. itu tanamkan dalam doalah. bukan letak sebagai wishlist suka-suka di sini. yang ini.. suka-suka je.
dboy said :
July 2, 2009 at 7:06 PM
ABC jgn di sebut kuat2..

Post a Comment

Copyright 2010 Famia. Powered by Blogger. Contact me at harasxt_21@yahoo.com.