Subscribe to my RSSSubscribe via Email
Facebook TwitterFlickrDeviantArt

Monday, May 25, 2009


_Hei, sejati pun bukan. Tiruan pun bukan.

Entah apa-apa.

Kadang macam tak logik.
Kadang macam kelakar.
Kadang macam sengal.

Sangkanya.

Tuan tanah blog ini berjantina lelaki.

Eh, eh.
Boleh pula.

LELAKI?

Gila tak seronok jadi lelaki.

Kaum Adam,
Sila jangan ambil hati.

Cuma rasa bersyukur lebih berat ke arah wanita.
Alhamdulillah diciptakanku seorang wanita.

Kaum Adam,
Sila jangan ambil hati.

Alah.

Biarlah.

Biasalah. Dunia maya. Atau mungkin. Biasalah. Aku memang kasar. Bahasa pun keras. Hati pun ada keras. Tempurung kepala lagilah keras. Cuma longkangnya saja yang sedikit dalam. Kepala lutut pun keras juga. Tapi, jalannya masih belum kengkang. Masih sopan maju ke depan.

Alah.

Biarlah.

Nak panggil 'bro' ke.
Nak bersangka aku lelaki ke.

Sila. Sila.

Tak kreatif betul meneka.

Lelaki?

Hak alah..
Langsung tak ekselen.

Tak kreatif betul meneka.

Cuba bagi 8 sebab apa pasal aku disangka lelaki_

Kategori:

17 Responses to "Tolonglah, Aku Bukan Lelaki Sejati"

z@f!r said :
May 25, 2009 at 12:00 PM
camne lak ada org ckp ko tu lelaki? kompius aku.. dah terang lagi bersuluh ko tu kaum hawa yang anggun lagi ekselen..
Dani neh said :
May 25, 2009 at 12:30 PM
heheheh...
ko nak tahu ke kenapa
landaklaut said :
May 25, 2009 at 12:59 PM
ha ah ler. cemana plak orang tu bleh ingat kau lelaki? adekah dia cuba mengorat kau? (takde kaitan. haha!)
famia said :
May 25, 2009 at 1:28 PM
zafir: hehe. dalam Internet ni selalu je disangka lelaki. dah biasa.

dani: nakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk. kenapa farhana? eh silap.. kenapa surihani? hihi

lanndaklaut: apekah? hahaha. tak ada kaitan tu.
Mohd Ismail said :
May 25, 2009 at 2:19 PM
kerana cik famia tidak letakkan wajah tuan punya blog :) cuba letak buang sekeping dua.. konfem xde keliru2
aCe_LaNuN said :
May 25, 2009 at 5:43 PM
emmm....
sengal per??? 1st bkk blog nie dh tau tuan tanah popuan...tp teringin gk mengetahui rupa paras cik.famia yg ayu nie(klu r)....
.....................................
moral..nilai buku melalui cover dia..
.....................................
famia said :
May 25, 2009 at 7:53 PM
east:
alah, tidaklah penting mana pun gambar. ada apa dengan gambar. mendatangkan fitnah je. lebih-lebih lagi gambar perempuan. hehe. alah.. nak sangka lelaki pun silalah. malas nak melayan. takde kepentingan. hehe.

ace:
hahaha. mungkin ko normal agaknya. yang tak normal je ingat ni blog lelaki. tapi.. kadangkala kena juga judge book by its cover. untuk.. mendatangkan minat membaca isi di dalam. first impression always last.
Lt Col Dop Mustang said :
May 25, 2009 at 8:44 PM
Cuma longkangnya saja yang sedikit dalam.

> sedang mendalami maksod ayat ini dengan tekun
Nana CS said :
May 26, 2009 at 7:59 AM
aku perasan ada org panggil kau, bro famia.
hihi.
paiseh said :
May 26, 2009 at 8:09 AM
kekdah paling selamat.. lu tempek je muka wat hedshot. abis citer. heh..!!
May 26, 2009 at 10:28 AM
err..tak kacak betol menganggap seorg perempuan itu lelaki..Huuu..
esbradz said :
May 26, 2009 at 1:13 PM
yuna,
maybe nick famia cenderung pd maskulin kot!..hehehe

*kau macam yuna (singer)..hahaha
famia said :
May 26, 2009 at 1:39 PM
dope: longkang maksudnya.. tempurung kepala aku ada longkanglah. err... ke mana ko menerawang tu dope? hehe

nananya: ha kan. tah apa2. tak kreatif betul.

paiseh: hehehehe.

ain: kannn.

bradz: hahahahaha. ko ni orang kedua yg ckp centu. sori sikit eh. yuna tu kacak lagi. mana ade sama. lain langsong oke. famia itu.. aku rasa tak pernahlah kan orang nak dengar macam maskulin. ish ish ish.. itu kan nick pompuan.
May 30, 2009 at 12:10 PM
ekeke. biasalah tu. kdg kite akal tersalah mentafsir, hati tersalah menilai. jgn amek hati. itu keistimewaan nya, klu org ingat akak lelaki, or..klu yg lelaki di sangka perempuan.
apepown. sy sendirik selalu di sangka seorg lelaki, bukan saje di alam maya. tp di luar pown (jika org tak tgk rupa sy :p, dari nama jek..org dh konfius..berlaku di Indonesia) .hehe.

so, tak kisahlah. org kata, tak kenal maka tak cinta. tak godek maka tak tahu. ;)
June 6, 2009 at 4:59 PM
Eheh... normal ler tuh Mia... aku kalo berambut panjang dok mebelakangi org... dah org ingat aku awek... padahal dah terang² aku pakai short nmpk kaki berbulu... yg common org ingat aku nih cina.. please lah... M'sian skang even cina pon dah ada yg bermata bulat tau...

p/s- Cuba memahamkn "so, tak kisahlah. org kata, tak kenal maka tak cinta. tak godek maka tak tahu. ;)"... Nk godek utk..??
famia said :
June 7, 2009 at 9:49 AM
akmar: haah. ya betul tu. hehehe.

sly: normal ek. hahaha. ok. nak godek untuk?
ast3 said :
June 9, 2009 at 8:50 PM
sbenanye.. care penulisan.. gue bajet begitu.. hohohoho

Post a Comment

Copyright 2010 Famia. Powered by Blogger. Contact me at harasxt_21@yahoo.com.