Subscribe to my RSSSubscribe via Email
Facebook TwitterFlickrDeviantArt

Monday, March 09, 2009


_2009. 8 Mac. Tolak tambah bahagi darab. Dani dah 28. Umur je 28. Muka macam 20 tahun. Perangai macam 18 tahun. Awet muda. Memang alhamdulillah.

Nurmadani Akmal.
8 Mac 1981.
Gadis kacak.
Single tak available.

Dani


PERHATIAN: Kadar bunga dalam surat di bawah adalah 8 baldi. Agak dipenuhi bunga melur, orkid dan ros pink. Sila jangan teruskan.

Ke hadapan Dani..

Dulu. Aku selalu tanya. Bila kita nak berpisah (ayat macam orang bercinta). Sebab kita selalu together. Belajar sama. Kelas sama. Bilik sama. Dari zaman degree sampai master pun sama. Tempat praktikal sama. Ofis sama. Pergi mana-mana pun sama. Orang selalu ingat kita adik beradik. Memang pun. Dah tak macam kawan. Aku dah lama upgrade kasta kau jadi adik beradik.

Sebab.. we complete each other. Kan.

Dani.

Kita complete each other pasal.. kita jarang ada persamaan. Kalau aku suka.. kau mesti tak suka. Kalau kau suka.. aku mesti tak suka. Selera kita tak berapa nak sama. Sebab itu.. kita complete each other.

Dulu. Ofis sama. Sekarang.. ofis dah lain. Akhirnya.. kita terpisah juga. Walaupun gila sedih.. tapi.. wajib ada hikmahnya. Wajib. Kena yakin kuat-kuat dengan Dia. Kan. Benda dah jadi. We don't need a reason to be angry with god. Wajib ada hikmah ini. Kena yakin dengan Dia. Wisma Yakin! Aja aja! Basha!

Dani.

Walaupun aku dah jarang jumpa kau. Jarang ada dengan kau bila kau perlukan. Jarang datang bila kau panggil. Jarang telefon kau. Jarang jenguk kau. Tapi aku tetap ingat kau dari jauh. Jangan sedih-sedih. Hati kena tenang selalu. Baru senang nak setelkan masalah.

Dani.

Walaupun tak ada siapa yang boleh tolong kau dalam dunia ini termasuk aku.. percayalah. Kau tetap ada Dia. Dia takkan sia-siakan kau. Ingatlah Dia dalam setiap nafas kau ye. Setiap kesukaran.. wajib ada jalan selesainya. Setiap kesusahan.. wajib ada kesenangannya. Jangan mengalah. Jangan putus asa. Dan paling penting.. jangan susah hati. Jangan sedih-sedih.

Kalau kau sedih.. aku pun sedih.

Walaupun skala Ritcher kau berkocak 18 pun.. sabarlah sekuat mungkin. Bertahanlah. Bertahanlah. Dan bertahanlah. Insyaallah mesti ada kesenangan untuk kau dekat depan itu. Sabar. Sabar. Sabar. Bila-bila kau berkocak.. datang je rumah aku pun takpe. Aku ada je 24 jam dekat rumah. Aku.. tetap ada. Selagi dipanjangkan umurnya.

Lastly.

Selamat Hari Kejadian.
Semoga panjang umur murah rezeki.
Semoga dipermudahkan segala urusan.
Semoga bahagia di dunia dan di akhirat.

Lafyu Dani.

Isk.. malu jugalah tulis entri macam ini.

Aku kan macam tak reti nak express diri sikit. Macam tulis surat untuk kekasih je. Tapi. Apa-apa pun.. aku tak pernah lupakan kau. Selamat hari kejadian my dearest friend.

Dari Afrika..
Veels geluk met jou verjaarsdag!

Dari Arabic..
Eid Milaad Saeed!

Dari Azerbaijan..
Ad Gununuz Mubarek!

Dari China Kantonis..
Sun Yat Fai Lok!

Dari China Mandarin..
Zhu ni Shengri Kuaile.

Dari German..
Alles Gute zum Geburtstag!

Dari French..
Joyeux Anniversaire!

Dari Indonesia..
Selamat Ulang Tahun!

Dari Jepun..
Otanjoubi Omedetou Gozaimasu

Dari Itali..
Buon Compleanno!

Dari Korea..
Saeng il chuk ha ham ni da!

Dari Tamil..
Piranda naal vaazhthukkal!

Dari Thailand..
Suk San Wan Keut!

Dari Urdu..
Janam Din Mubarak!

Perghh..

Gila terbelit lidah saya.

Ok. Korang cepat cakap "Selamat hari kejadian Dani..".

Hah.

Cepat_

Kategori:

22 Responses to "Selamat Hari Kejadian Dani"

DarkWan said :
March 9, 2009 at 8:20 PM
selamat hari lahir Dani !

*benda yg len2 aku da bgtau dalam khidmat pesanan ringkas kekeke
MaJa said :
March 9, 2009 at 8:27 PM
Dari Russia.

S Dnyom Rozhdeniya.
famia said :
March 9, 2009 at 9:36 PM
dope: hehe. tu ah. aku dah mms gak. nyanyi lagu sumbang. entah sampai entah tak.

maja: hahahahaha. ekselen. tengs.
dani ko said :
March 9, 2009 at 10:32 PM
Dop:
ahehe.. tengx...
aku amin kan pesanan ringkas ko tuwh

Maja:
Спасибо

Xai:
Aku dpt msg dari ko tapi error.. takbleh bukak.. lepas tu aku dah msg ko ckp ade prob.. alaaaaaa.. hanta la baleyk... uhuhuhuhuhuuuuuuu.
[tak aci.. ko dpt denga aku nyanyi cinicinikuwailee]

XAI:
Aku terharu dengan ent3 yang tesangat panjangs neih.. hehe.. malu pon ade sbb aku tak rasa aku seorang kawan yang sehebat mane.. asik menyusahkan ko adelah.. ahahahah...

Aku perasan aku matang sikit berbanding tahon lepas.. tapi.. hakikatnya.. aku maseyh sama.. [erm.. mungkin sedikit tembam berbanding duluw.. hehe ~ayark..] kan ke?

and ye.. mimang susa nak carik org yang opposite kite kebanyakannye, tapi bleh kompliment each other dan stick begitu lama.. [aku rasa la.. heheh]

mintak maaf dgn perangai aku yang kekadang sukar nak handle.. (kekadang ke.. hehe)

time kasih sebab bertahan dengan akuw.. huhu..

labyutuuuu...

[argh.. rasa nak meleleh..]

Xai!! Tengx!!!

dani: Ada orang pernah cakap "korg dah mcm tgn kanan dan tgn kiri.."
xai: aa kenapa?
dani: itu je aku nak ckp.. haha..
xai: laaa...
OrgBulan6 said :
March 9, 2009 at 11:12 PM
dani.. aku dah ckp dlm sms ngn komen ko... kekeke..

ehhh.. aku kenal gmbr tu.. itu gmbar kat kedai mamak kampar dikala tgh menunggu brekfes tu.. hahahah..
ezad said :
March 9, 2009 at 11:44 PM
"Selamat hari kejadian Dani.."

nak bunga keee.. nak coki2?
paiseh said :
March 10, 2009 at 12:27 AM
"Selamat hari kejadian Dani..".

gua wish sebab lu suruh..
kalu lu bagi pakej nombor telepun baru gua ikhlas. heh!
sangbogoroyo said :
March 10, 2009 at 2:16 AM
Dani memang kacak!
famia said :
March 10, 2009 at 2:34 AM
dani: ye. aku tau sapa yg ckp centu. hm.

suhaila: ye. amik dr koleksi korang.

ezad: bagi je mana2. dia terima je.

paiseh: tak eklas pun timekasih juge kiranya.

sang: ye. alhamdulillah.
landaklaut said :
March 10, 2009 at 4:31 AM
selamat hari lahir dani. kacak sungguh gambar itu. sape yang amek eh? huhu..
Nana CS said :
March 10, 2009 at 8:15 AM
dani,
happy birthday.

famia,
hari kejadian dani, sama dgn nini.
kawan baik aku kat ofis ni.
DarkWan said :
March 10, 2009 at 10:06 AM
dani = nini

suratan atau kebetulan?

* mesej ini utk bdk 8sen =p
famia said :
March 10, 2009 at 10:20 AM
landaklaut: err.. sape amek ek. tak ingat. suhaila kot. hehe.

nananya: nini? hehe. hepi befdey nini.

dope: hahahahaha.. ye tak ye la. ek. hehe. baru perasan.
dani ko said :
March 10, 2009 at 11:01 AM
suhaila:
ha-ah...
aku terus teringat peristiwa kite makan kepci tempoh hari..

anes "korang ingat taaaak" sambil mengeluarkan satu pek preserved jambu
kite "..." cengkerik
anes "alaa.. korang tak ingat ke, yang ni la beli masa gi penang harituu"
aku "owh, patot la tak ingat.. aku laen kereta"

aaaaaaaahahahah.. bongok je rase

ezad.. bagi 2-2, coki aku bagi xai.. haha

paiseh: tengkiyu

sang & landak: org yang edit gamba bagi kacak yang kacak

nananye:
tengkiyuks..

dop, xai:
ahahahah..
SANGAT suratan kebetulan.. ahahahah..

[panjang gile komen mcm buat ent3]
Org8SenJugak said :
March 10, 2009 at 6:29 PM
dani+huzai+anis:
hahahahaha... ye.. aku pon xleh lupe kejadian di KFC klcc... hahahahahaha... gile dah berkecamuk sume rekod ko.. hahaha.. kuar vesapek lgsg ilang rekod mgt skill ko ek.. hahahahahha....

dani+dop+huzai:
yela.... lame gile x dgr cite 8sen... gile da lame senyap sunyi.. rindu la plak kat 8sen tu.. huhuhuhu...
danineh said :
March 10, 2009 at 9:00 PM
Suhaila:

skang giliran Eida atopun ORANG YANG HUTANG SATU ENT3 tuuuuuuh..
famia said :
March 10, 2009 at 9:29 PM
dani: hehe. kagum tengok ko komen panjang gile.

suhaila: hahaha. haahahahahahhahaha.. masa anis tanya tu.. bukan takat cengkerik.. lipas.. cicak.. unggas.. labah2.. semua keluar. gila blur kite sume dibuatnya. ahkahakhakhakahkahkahkahkas. oppss sori anis. ha ida tgh bz. ko la dulu buat entri suhaila. what say u?

dani: haah. sape ek. hehehee.
BakalWifePilotAirAsia [gile berangan x igt..hahahha] said :
March 10, 2009 at 11:31 PM
aku?? err... emm... aaaa... emmm... ohh.. aku pon bizi ngn abg2 pilot aku... kekekkekekekee.... lariiiiiiiiiiiiiiiiii... :P
March 11, 2009 at 1:56 AM
happy birthday....
danineh said :
March 11, 2009 at 9:39 AM
Ade kan aku tanya..

Sabtu buat ape?
Ahad buat ape Xai?
Isnin?

~dahlah kite cite bende laen lah..
famia said :
March 11, 2009 at 11:55 AM
suhaila: bakal wife pilot air asia? hehe. bekenan ek? oke. aminnnnnn. semoga dapat sorang.

dboy: hehe. ye dani jwb.

dani: i'm sori. i'm sori. i'm sori.
March 12, 2009 at 6:27 PM
dari republik kelate: slmt menyambul maulidur rasul.

Post a Comment

Copyright 2010 Famia. Powered by Blogger. Contact me at harasxt_21@yahoo.com.