Subscribe to my RSSSubscribe via Email
Facebook TwitterFlickrDeviantArt

Thursday, March 12, 2009


_Ini memang iklan rokok yang terbaik pernah aku jumpa. Sepatutnya iklan macam ini kena buat dekat Malaysia. Baru ada kesan. Baru dipraktikkan. Baru terngiang-ngiang dalam kepala masyarakat Malaysia.

Bukan menghina.. mengutuk.. mengeji.

Tapi.

Ini tanda kasih sayang, ok.

Saksikan.



You see..

Iklan ini tandanya kami sayang lu.. perokok. We love you. But you don't love yourself. So.. what to do.

Cumanya..

Aku rasa macam nak hafal surah yasin je tengok iklan ini. Gila merangsang. Lepas itu.. apply dekat luar. Asal nampak sana sini ada orang merokok je.. memang aku baca yasin kuat-kuat dekat telinga. Lepas itu.. simbah kapur barus sikit.

Amacam.

Barulah solid bayangan 7 kaki ke dalam_

Kategori:

21 Responses to "Buat Semua Perokok.. Ini Untuk Kamu. We love you."

orgopis said :
March 12, 2009 at 11:19 PM
muahhahaha.. aku mmg x leh brenti nk gelak sejak dr opis ptg td kalau terigt iklan tu... hahahahahaaha....
orgopislagi said :
March 12, 2009 at 11:22 PM
xkire nk komen lg.. sgt x leh blah tgk mamat yg tgh mkn tu ngn pompuan yg poyo2 nangis tu.. muahahahahhahahaaa...

tringat lak kat fazuan.. cube try skali kat dia.. hahahahahahhahahahahahhaha...

aku sukeeeeeeeeee la iklan ni... hahahahhahahaa...

[still xleh nk brenti gelak dr ptg td.. hahahahah]
March 13, 2009 at 12:03 AM
apsal aku tegelak tgok iklan nih?!!

mungkin teringat zaman muda2 dulu yg nakal ala2 iklan tuh.

ha ha!

aku rasa sebab apa iklan ni takdak kat Malaysia.

sebab mesti ramai yg pandai agama "bising" nanti.
MaJa said :
March 13, 2009 at 12:42 AM
nice find! saya suka.
Nikube said :
March 13, 2009 at 12:55 AM
Um..pegshare yg baiks..
kalau buat kat Mesia.. org yg *pandai agama bising

*Buat2 faham aje.. HAHA!!
M-I-N said :
March 13, 2009 at 1:12 AM
terbaek!lagi satu iklan berkaitan :
http://www.youtube.com/watchv=gtP8rd8OXM4&feature=related
March 13, 2009 at 1:51 AM
ekekeke
ekekkek
ekekkek
famia said :
March 13, 2009 at 5:27 AM
suhaila: hahhahahaahhaa. dah dah. kang kene lepuk ngn fazuan aku taktau.

7kaki: hahahahahaha. nasib baiik adik2 aku tak merokok.. kalau tak.. bukan takat bacakan yasin.. mmg aku simbah dgn air yasin ni kang. hehehe.

maja: hahaha. nice kan. member yg bagi.

nikube: hehhehee. takpe paham.

min: hehehehe. baik. tengs.

akmar: suka. hahaha. tapi iklan ni kat indon ni. takde dikommersyelkan ke?
paiseh said :
March 13, 2009 at 6:25 AM
cilakak! diskriminasi ni weyh!!
miSs_DeERaz said :
March 13, 2009 at 10:12 AM
hahaha...
betoi2..
merokok mendekatkan kepda kematian!
but iklan nih wat sya tergelak spjg ari ni...
Nana CS said :
March 13, 2009 at 11:07 AM
terbaik!!
abangpit said :
March 13, 2009 at 11:10 AM
aku tak tahu kenapa.. memula tengok iklan ni.. aku boleh tergelak pulak.. hahaha..

mendalam maksud iklan ni.. kalau tak paham gak.. tak tahu la..
famia said :
March 13, 2009 at 11:29 AM
pai: ahkahakahkahkas. lu makan cili eh. yaaaaaaaaaaa sinnnnn..

missdeeraz: hahahahahaha. bukan awk je. semua orang yg tengok iklan ni mmg wajib tergelak. itu normal. tapi itulah.. iklan ni mmg ekstrem. kalau versi malaysia.. kita boleh tambah.. penggali kubur.. doktor2 dan nurse standby kat tepi.. dgn sorang lagi pegang batu nisan. nanti tengokk kena gam ke tak kena gam iklan tu. hehehehe.

nananya: hahahhaa. yep.

maoi: ahkahakhakahks. xpe. bukan ko je. kira normal la tu. tapi mmg tabik spring kat org yg buat iklan ni. ekselennn.
M-I-N said :
March 13, 2009 at 12:35 PM
tambah lagi satu watak dalam iklan tu;sorang pembaca talkin.nah!tulah ekstrem namenye.hehehe
March 13, 2009 at 12:37 PM
kak famia,
ntah tak penah laks tgk
tp nk ikutkan kt indo ni lgk kronik, byk gile org merokok ,sampai dlm sepital pown ,tempat awam semua bantai. huuu.
March 13, 2009 at 9:29 PM
nasib den x rokok. den isap asap orang rokok je. tp dgn sumpah seranah bunga2. haha.
ezad said :
March 13, 2009 at 10:18 PM
nsib baik aku dah berhenti merokok.
kalau tak, tak pasal2 famia baca surah yasin kat aku.. huuhu
Mohd Ismail said :
March 13, 2009 at 11:20 PM
ha ha.. champion la iklan ni =) patut ada yg tolong hampar kain putih sekali..
famia said :
March 13, 2009 at 11:58 PM
min: hehe. lebih afdhal tu.

akmar: yeke. gile kronik.

ST: hehehe.. bagus. tak elok merokok.

ezad: hehehe. tau pun.

east: hehe. takpe paham.
landaklaut said :
March 16, 2009 at 4:19 AM
aku cuba buat gini kat adik aku. sekali die sergah "woi!! ko apehal??? dah buang tebiat ke?!" hahaha.. sekali aku yang kena balik.. tak dapat gak aku nak suruh adik aku ni berenti merokok.. ampeh.
famia said :
March 16, 2009 at 11:55 AM
landaklaut: hehe. laaa.. ko kan kakak. dia x patot tengking tu. hehe. nasihatkan je sopan2. lame2 mencucuk gak masuk telinga tu. kalo tak masok gak.. spray2 je ngn air yasin. :p

Post a Comment

Copyright 2010 Famia. Powered by Blogger. Contact me at harasxt_21@yahoo.com.