Subscribe to my RSSSubscribe via Email
Facebook TwitterFlickrDeviantArt

Friday, February 06, 2009


_Serba salah dibuatnya. Nak tegur kang salah. Tak tegur kang nampak macam lagilah salah. Kan ke serba salah jadinya. Tapi fikir 8 kali pun rasanya memang macam salah. Cuma agak tak berapa nak logiklah kalau dia tak perasan. Kan. Ke memang gaya dia macam itu.

Mustahil. Mustahil.

Naik LRT. Memang macam ini. Macam-macam gaya menjelma. Macam-macam fesyen ada. Macam-macam warna ada. Gaya Timur Barat Utara Selatan bagai. Bangsa Melayu Cina India Mat Saleh. Bersepah-sepah. Sesuailah dengan hala tuju acara semasa mungkinnya.

Tapi kalau pakai dress ikat tali reben dekat pinggang TANPA berzip dari atas sampai ke bawah. Nampak segala seluar kecil dan baju dalam dari side tepi tanpa perlu close up. Hui.. kesian gila akak itu. Tak perasan langsung secara ikhlas ke apa. Aku pandang sekali je pun rasa macam dah nak berdarah hidung.

Hah.. serba salah ke tak serba salah nak menegurnya.

Nak tegur ke tak. Nak tegur ke tak.

  1. Sebab dia berbangsa yang makan kerbau pendek.

  2. Mungkin itu memang gaya baju itu entahnya. Sebab dah bertali pinggang reben. Masakan tak nampak zip tu tak berzip langsung. Kan.

  3. Dalam LRT tengah ramai orang. Sunyi pula itu pagi-pagi. Hembus nafas pun boleh dengar. Macam boleh malukan dia je kalau tegur depan-depan itu.


I know. I know.

Kalau takut atau tak nak tegur itu.. memang 1000 dalihnya.

Ok.

Sila beri tunjuk ajar apa nak kena buat_

Kategori:

21 Responses to "Tergoda atau Digoda atau Penggoda"

RieNa said :
February 6, 2009 at 11:44 AM
hantar sms kat dia. itu pun kalau kamu tahu no hp dia lah.
hahaha!!
nurjihad said :
February 6, 2009 at 11:46 AM
fuhh..rasanye mmg situasi yg perlu mantoppp tu..
errm..kalo kita pegi kat dia and tegur takut kna marah pulak..maklum la masyarakat skang tak suke kaco tepi baju dorang..tapi tak tegur berdarah hidung..
hehe..rumit.
tapinye next time tegur je la dgn berhikmah..
kalo dia marah ke ape tarik reben tu biar terbuka terus..
hehe..
tapinye..bersangka baik saja!! :)
February 6, 2009 at 12:35 PM
uik.. takkan org tu tak perasan lansg? ternganga baju, xkan xsejuk pulak..huhu..

fesyen dia kot..

mungin boleh biarkan saja sbb dia bangsa yg memakan kerbau kaki pendek..takda halal haram bg mereka. tapi kalau kita, ya perlu.. hehe..

harap membantu..

*sy seorg silent reader akak yg dh berani bsuara..haha*
landaklaut said :
February 6, 2009 at 4:14 PM
kawan aku pernah ler seluar jeans die tak berzip.. jadi brader ni nak tegur, die buat cara tarik die ke tepi dan cakap pelan2 tanpa buat die rasa malu dengan menyatakan bahawa seluar die tak zip, n nampak seluar kecik.. maybe kau boleh cuba benda yang sama.. erm.. mmg die akan rasa malu tapi kau boleh tolong kaverkan utk die supaya org lain tak nampak apa yg berlaku.. sbb die perempuan..
tapi kalau betul fesyen die mmg mcm tu, tak dapat laa nak menolong..
mungkin kau takkan nampak die dalam lrt selama 6 bulan. hehehe..
paiseh said :
February 6, 2009 at 4:44 PM
gilak..! murah rezeki ari jumaaat..! hahahahaa..!!!
nurnana said :
February 6, 2009 at 4:54 PM
mak aii.. kesiannya.
aku sgt takut kalau benda ni terjadi pada aku.
minta dijauhkan.
February 6, 2009 at 5:35 PM
serah kan kepada lelaki. kaum beta tahu cara mengerjakannya. haha! gode beb!
February 6, 2009 at 6:08 PM
ahahhaah-

ntah2 kan- zip die rusak lah-

hehe
famia said :
February 6, 2009 at 6:29 PM
riena: hehe. gurauan keras.

nurjihad: hmm besangka baikla ni. cuma rasa macam zip dia rosak je.

ain: hehe. nak biarkan mcm jahat. tapi dah terbiarkan. sbb lama sangat decide ape nak buat. (ye.. mari besuara)

LL: haa.. bagosla brader tu. cool.

paiseh: wehh.. nawaitu. haha. kena tolak dah markah lu gi solat jumaat tadi.

nananya: emmm.. tu la. sama dengan.

ST: wah wah wah.. ca ya nun alif tu. suma bangsa ke laki sapu. perghhh..

akmar: haaa terbaik punya sangkaan. akak pun rasa centu. sebab kepala zip dia da kat bawah sekali. selalu kalau dress centu.. membe kate zip tu patutnya dari atas ke bawah. bukan bawah ke atas.. so.. kemungkinan besar zip dia rosak agaknye. oke besangka baik. err.. tapi kalo da rosak apsal nak pakai jugak (hah.. kan dah tersangka buruk balik)
February 6, 2009 at 6:44 PM
akak- munkin- sebelum nek LRT tu oke lagik- pastu g toilet- tetibe! ahaha- tu ar- takleyh tutup..zip rusak- so, terpaksa ar- :p
callister said :
February 6, 2009 at 9:21 PM
huhu..situasi yang mendebarkan..
ke memg dia nak menunjuk..
kel@mbu said :
February 7, 2009 at 12:11 AM
situasi mcm ni aku pnah alami jgak. masa blaja dulu. ada sorang awek tlupa ttp zip jeans. mmg jelas spender putih dia tu sbb jeans ketat yang dia pakai tu buatkan bukaan depan sluar trnganga luas. aku btau kawan2 tp msing2 pn tak brani nk btau. tkut dia malu. ye lah kami llaki. tapi bila aku btau kawan pmpuan aku, dia pun x brani gak, malu jugak. haru. last2 x tau apa jd. biar mcm tu je. mmg serba salah.
famia said :
February 7, 2009 at 8:22 AM
akmar: emm.. wallahualam.

callister: tak. munkin dia tak perasan tu.

kelambu: kann.. serba salah kann.
ezad said :
February 8, 2009 at 10:24 AM
wah.. aku suka la kalau dapat tengok..

ehehe...

kalau aku, aku akan terus hulurkan salam perkenalan kat dia

lepas tu ajak dia... ehem.. ehem..

pi kedai, beli zip daaaaaaa
famia said :
February 8, 2009 at 6:02 PM
ezad: lelaki akher zaman. *geleng2.
mugiwara said :
February 8, 2009 at 6:27 PM
perempuan muslim perlu jaga aurat sesama muslim. ingatkan mereka atau sedarkan mereka.

tapi ini kes lain. dia makan kerbau pendek (kompem keh? mana tau dia elergi ke?)
kalau aku, biarkan je. nanti dari beberapa orang je yang perasan, terus semua pandang penuh perasaan.

haha.
danineh said :
February 8, 2009 at 9:43 PM
ferstly... ko kene dok tepi dia yang terbukak tuh... then whisper...

"I'm sorry (bukan macam Amir k), but your zip" dan ko buat gesture tarik zip
Anonymous said :
February 8, 2009 at 10:15 PM
hmm.. tulis kat paper jerr.. pastu pas kt dye dgn senyuman yg manis skali.. kehkehkeh =)
famia said :
February 8, 2009 at 10:16 PM
mugi: hmm.. biarkan pon mcm kesian. walau ape bangse pon.. die tetap kaum yg same. perempuan.

dani: aku mmg pk nk buat tu la dani. tapi aku rase zip dia rosak. kalo ko jd aku.. ko buat ke. hehe.

anonimes: hehe. sila buat dulu cuba.
Dop (bukan nama sebenar) said :
February 9, 2009 at 8:49 PM
perkata pertama kena buat:
call aku. aku akan datang dengan segera !! huehuehue
famia said :
February 10, 2009 at 4:03 AM
dope: oke. ko laki normal.

Post a Comment

Copyright 2010 Famia. Powered by Blogger. Contact me at harasxt_21@yahoo.com.