Subscribe to my RSSSubscribe via Email
Facebook TwitterFlickrDeviantArt

Wednesday, February 11, 2009


_Gila panjang juga. Rabak. Rabak. Selalu aku tengok pipiyapong letak tajuk panjang-panjang. Gila kicap juga. Memang kacaklah. Boleh tahan matang juga Blogspot ini. Ehem.. aku bukan pro-Wordpress mahupun pro-Blogspot secara tegar ok. Masing-masing sama kicap dan kacak.

Mana-mana diehard fan Wordpress dan Blogspot yang terlalu fanatik itu.. korang memang tak kacak. Tak payah nak kutuk antara satu sama lainlah. Tak molek. Ini bukan produk bangsa Melayu pun yang nak difanatikkan sangat. Kalau dah disedekah free dengan Mat Saleh itu pakai saja. Wordpress kutuk Blogspot. Blogspot kutuk Wordpress (err.. ini belum pernah jumpa lagilah). Cuba bersyukur sikit. Tak payah nak kecoh-kecoh. Kalau korang dah ada sendiri punya, lain cerita.

Macam..
http://alkisahnyalah.penulisan.com.my

Atau..
http://alkisahnyalah.cakapsaja.com.my

Atau juga..
http://alkisahnyalah.lupikirlahsendiri.com.my

Ok.

Stop. Stop. Stop.

Kembali ke pangkal jalan.

Hah.

Cuba teka.
Dengan jelingan pertama.
Tengok hebat tak hebat.

Tapi. Kalau jeling sampai 8 minit memang main tipu. Kalau kira siap-siap pun main tipu. Kalau kira pakai tajuk dekat blog Pipiyapong pun main tipu. Kalau printscreen lepas itu lekat dekat Microsoft Paint pun main tipu.

Aku teka 255 karakter.

Korang agak berapa_

Kategori:

14 Responses to "Sebagai seorang bekas programmer, aku teringin jugak nak tau berapa panjang maksimum karakter yang boleh ditaip dekat tajuk sebiji entri dalam blogspo"

February 11, 2009 at 3:11 PM
pening
famia said :
February 11, 2009 at 3:31 PM
7kaki: sama dengan. inilah jadi kalau nak buat design tak ada idea.

Ideaaa. ideaaaa..
please come to me.
February 11, 2009 at 7:46 PM
saya takleyh nk jeling2 ni- kelainan nervus 4 (trochlearis) - ekekeke

:p
dop (nama sebenar dirahsiakan) said :
February 11, 2009 at 9:04 PM
dan berapa panjang puler / maksimum karakter dlm sebiji entri eh?
February 11, 2009 at 10:58 PM
oo.

nak idea ka?

ko rase2 idea ni siapa punya?

ha!

kalau dah tau siapa punya ko mintaklah dgn Dia.

insyaAllah Dia akan bagi.

superb punya.
famia said :
February 12, 2009 at 11:24 AM
akmar: troch.. apekah?

dope: unlimited munkin.

7kaki: baik.
February 17, 2009 at 12:43 AM
hohoho....

bekas programmer ke cik kak nih ?

leh la nk tuntut2 ilmu nnt...

hoho..
famia said :
February 17, 2009 at 5:29 AM
incik.keiroro: err.. takla hebat mana pun. hehe. sikit2 je. kalau takat front end punya coding bolehlah di hujung jari. kalau back end (macam pakai c++,.net,java,c memang tak layakla). hehe.
Nana CS said :
February 17, 2009 at 9:32 AM
oh, panjang gak eh tajuk yg boleh di taip.
bagus. syabas la atas kajian kau ni.
February 17, 2009 at 9:44 PM
haha...

blja bnda baru sy....

front end && back end....

cam c# tergolong back end la nih....

pekebende back front end tuh ???
famia said :
February 18, 2009 at 8:50 AM
nananya: hehe. curiosity kills the cat.

keiroro: front end tu macam html.. css.. sebagainya.. koding layout pendek katanya.. kalo back end tu macam isi perut dia. segala function operation transaction bagai kena lalu programming.. tu yg pakai .net.. c++.. java.. dan sebagainya. java skrip ngn java lain ye. hehe.
February 18, 2009 at 1:16 PM
owhhh...

kini mngrti....

hihi....

org bru dlm IT an...

mne tau pape mnde2 nih...

bru blja language c# jer...
February 19, 2009 at 11:08 PM
tp kat photoshop pun nama xleh panjang2. die ckp ade huhuhehe ngan macintosh. apekah? beta umpan visitor dengan nama gmbr pelik2 letak kat belog. haha!
famia said :
February 20, 2009 at 10:57 AM
keiroro: hehe. slamat belaja makanya.

ST: rasa macam mana2 windows based pon mcm tu. apa2 title pun mmg takleh panjang. kan.

Post a Comment

Copyright 2010 Famia. Powered by Blogger. Contact me at harasxt_21@yahoo.com.