Subscribe to my RSSSubscribe via Email
Facebook TwitterFlickrDeviantArt

Thursday, February 26, 2009


_Setiap kali jari bersenam sambil melompat-lompat atas keyboard. Lompat. Lompat. Lompat. Dan. Lompat lagi.

Ting!
Deshinggg!
Keletang.. keletang.. keletang!

Ya.
Itu.
Adalah.
PENULIS.

At least.. bagi akulah.

Semua orang boleh menulis. Tulis ABC.. 123.. dikira penulis juga. Memang akan disyaki penulis juga. Tipulah kalau kata korang tak boleh menulis. Yang buat karangan dalam kertas Bahasa Melayu I zaman SPM dulu itu apa benda.

Hah.

Nak menipu lagi. Tak baik menipu. Kalau teringin nak merasa percikan api neraka.. sila. Lava gunung berapi pun kalah. Jangan disangka ada Fire Extinguisher dekat sana.

Tapi.

Kalau tak nak mengaku juga.. sila suka hati. Kalau suka hati berguna.. nak polis buat apa. Pintu suka hati Doraemon pun lagi langsung tak berguna (tiba-tiba je..).

Tak tak.

Aku bukan nak cakap pasal itu. Terpesong betul dengan tajuk. Ini semua.. emm.. mmm.. haa satan punya pasal. Hah. Tak syak lagi.

Aku nak tanya pasal benda ini..

Nuffnang.

  1. Apa benda itu?

  2. Untuk apa itu?

  3. Kenapa kena ada benda itu?

  4. Siapa je boleh pakai benda alah itu?

  5. Apa beza Adsense dan Nuffnang?


Walaupun aku dah baca HELP dia. Dan aku dah ada ekaunnya.

Malangnya.

Hai..
Saya tak fahamlah Nuffnang.
Boleh tolong kasi jernih sikit tak.

Mengikut pemahaman aku dan suhaila. Secara tembak kasar. Seperti di bawah.

Konflik Tak Berapa Nak Konflik

Kiranya.

Untuk cerdik pandai di luar sana..
Segala soalan di atas.

Semuanya untuk kamu_

Kategori:

21 Responses to "NuffNang dan SaifulNang"

AkuYangTakdeBlogTapiNakTauApeMendeTu said :
February 26, 2009 at 5:13 PM
ade ke letak print skrin ym skali.. gile hampeh budak ni.. ish3

p/s: series aku pun na tau ape-ke-profit mende tu.. aku bace website dia x cite pape pon.. aku wiki pon cam hampeh je x menjawap tande soal kepala aku :P
landaklaut said :
February 26, 2009 at 6:25 PM
ape kena mengena dengan saiful nang? hahaha..
MaJa said :
February 26, 2009 at 6:28 PM
sebeno2nye.. dua2 pon boleh.. dia tengok pengiklan juga..

ada pengiklan yg bayar by click..
ada yg bayar pakai impression.. berapa kali iklan dia ditengok..
z@f!r said :
February 26, 2009 at 7:43 PM
nuffnang akan bayar kepada anda jika smpai RM50.. pakai cheque.. setakat ni nampak mcm Nuffnang ye yang bayar betul.. Adsense tu cam nonsense je..

ala.. letak je kat blog.. tak ganggu sesapa pun..
famia said :
February 26, 2009 at 8:10 PM
suhaila: abes. kata records. haha. printskrin pon rekods tau. okela tu. nanti takdela aku tokok tambah dialog kite.

LL: kannnn. haha. aku pon tatau. munkin secara bergeliga terfikir hujung ada 'Nang'. So.. ada kaitan secara tak lansong kot. haha.

maja: kiranya.. macamana tu. kira kasik jernih lagi encik. tak kliye ni.

zafir: dia bagi iklan. suruh kita advertise ke? kira mcm tompang blog kite utk letak iklan dia. gitu? pastu.. sekaligus dia bayar free mcm tu je atas ehsan kite. gitu ke? (nk letak kat blog mmg keje mudah. tapi kenalah paham dulu. takleh la nak letak buta2 je kot. kan. hehe)
MaJa said :
February 26, 2009 at 10:12 PM
kita letak ruang iklan.
then nuffnang akan bagitahu advertisers yang kita ada ruang iklan dekat blog kita.
then advertiser akan tengok r , kalau dia nak dia iklankan situ.

ada 2 jenis , by numbers of click , dengan number of views.
depends on advertisers nanty dia nak guna system mana satu. kita x boleh pilih pon. boleh bagi ruang iklan jer.
February 26, 2009 at 10:46 PM
hehe hehe hehe

:p
RieNa said :
February 26, 2009 at 11:12 PM
sian en saiful nang, tersedak dia dek entry kamu ni. hehehehe
Nana CS said :
February 27, 2009 at 9:20 AM
haha.
aku pun selalu nmpk
tapi tak tau fungsi.

aku kan buta IT,
tapi aku rasa ia ada kena mengena dgn duit.

RM RM RM...

Hahaha, mata duitan.
famia said :
February 27, 2009 at 2:20 PM
maja: wohoooo.. kliye kliye. tengs byk2. (hah suhaila.. da kliye ke ko)

akmar: ni sengih tak paham ke sengih paham.

riena: xpe. hehe.

nananya: hehe. tang $$$$ mestilah.
AkuYangTakdeBlogTapiNakTauApeMendeTu said :
February 27, 2009 at 2:38 PM
hmm.. ade lg sket habuk2 la.. adakah SiNuffnang itu blh kasik member2 dia cek ip pem-view blog mereka?? sbb aku terbace ade 1 entri tu... dia tulis camni:

"..yep she read this blog. aku igt kalau aku ade nuffnang, ip address dialah on top of the list."

hmm... sbb tu la aku curious.. kalau btul.. susah la nk jd stalker dah pasni.. hahahaha...
February 27, 2009 at 4:00 PM
argghhh!!

yang kau letak nama saifulnang tu apsal plak?

satu haram pun tak sebut pasal dia.

ha ha!

kau memang best!
famia said :
February 27, 2009 at 4:12 PM
suhaila: hehe. tang ip tu.. emmm aku tak tau.

7kaki: ey. adelah. cube skroll kasik jernih sikit. kan mentioned tu kat skrinshot tu. haha.
February 27, 2009 at 10:06 PM
kau letaklah nama adik dia adinang.

kenal jugak aku.
aidilx said :
February 28, 2009 at 9:54 AM
muahahaha..adik dia adinang eh?
abihla segala sukusakat Nang dimasukkan..

Nuffnang ni kiranya iklan berbayar di blog.dia kira base on unique & iklan yg dorg pasang kat blog kita.tu ikut pemahaman aku.

google adsense org kata tipu ke? xdanya tipu.mmg pihak google bayar kat owner blog tu pun.
Acai said :
February 28, 2009 at 12:02 PM
Ahahahaha, aku tergelak betul baca entry ni..aku nak jawabpun sama je jawapan ngan orang2 kat atas tu..member aku ada dapat income bulanan beratus2 malah cecah ribuan hanya dengan pamerkan benda alah tu kat blog diaorg..tapi aku jenis tak suka tarik orang masuk blog dia dengan umpan2 palsu..

Untuk makluman juga dah ada satu kerja baru kat malaysia ni iaitu "fulltime blogger" dan mereka memang jana pendapatan melalui iklan2 tersebut..:) pendapatannya riban2 gaklah duduk depan PC buat ayat2 marketing..

aku memang menyokong mereka (tak salah sokong member2)..cuma aku tetap tak suka orang yang buat iklan byk gile sebab macam tamak dan nampak serabut gile blog dia,hahaha..aku suka clean & tidy..tak kisahlah tak dapat RM50 sebulan asal mata aku tak nampak serabut kat blog sendiri..:)

http://blog.faisalrahim.com/
azka said :
February 28, 2009 at 2:28 PM
tra laa pasang satu, saja2 test power.. biasa kena wat baru kita tau
kel@mbu said :
March 2, 2009 at 2:22 AM
sebelum letak ad tu, kena daftar. dari situ nuffnang akan decide iklan apa yg sesuai dengan blog kita. tapi bukan senang nk buat duit guna benda ni pun. aku pun tak penah klik iklan tu kat blog orang. apatah lagi orang len. heh.
famia said :
March 2, 2009 at 10:16 AM
7kaki: hehe. tak bermotif.

aidilx: hehe. rasenye semua iklan pun dibayar. kan.

acai: hehe. full time blogger? bunyi yang kacak.

azka: hehe. ade. tapi.. tu lah.. malas tol nak letak iklan kat blog.

kelambu: hehe. ye. aku ada ekaun dia. da daftar. cuma.. tak berapa nak go sangatlah pasang iklan ni. aku macam berperasaan yg eklan ni semua beradik dengan Spam.
Mirsya said :
June 9, 2009 at 2:46 PM
Letak je Nuffnang tu..Nampak berseri sikit..Daripada kosong je, boring juga kan..

http://amirsya.blogspot.com
famia said :
June 9, 2009 at 4:26 PM
mirsya: hehehe. rimas pula banyak badges. tengoklah. hehehe.

Post a Comment

Copyright 2010 Famia. Powered by Blogger. Contact me at harasxt_21@yahoo.com.