Subscribe to my RSSSubscribe via Email
Facebook TwitterFlickrDeviantArt

Friday, February 13, 2009


_Serius. Rata-rata perempuan memang suka shopping. Dan. Tahap ketagihan mereka adalah berkadar terus dengan berat tas tangan mereka.

Kesimpulannya.

Perempuan adalah seorang shopaholic.

( Kenyataan ini keluar sejurus lepas aku tengok trailer Confession of a Shopaholic. Sebanyak 8 kali. Crazy )

Kasut. Baju. Seluar. Skirt. Pakaian dalam. Minyak wangi. Beg tangan. Bunga. Langsir. Kain ela. Perhiasan rumah. Buku love story. Komik Gempak (ehemm). Alat kosmetik. Makanan ringan. Cokelat. Bahan-bahan memasak. Karpet. Tudung. Periuk belanga. Tupperware. Lelaki.

Err.. lelaki?

Hah. Ada juga yang suka shopping lelaki. Siapa kata tak ada. Ada. Memang ada. Jangan nak jegilkan mata. Ini kisah benar ya. Aku pun tak tahu macam mana caranya. Tapi memang ada. Manusia dalam dunia. Kan aneh belaka. Semuanya.

Tapi.

Dalam banyak-banyak barang.. kenapa kategori kasut sentiasa duduk dalam carta di tempat pertama. Apa ada pada kasut? Cuma tumit semata. Entah apa yang menarik sangat pasal kasut. Sampai penuh almari baju dengan kasut. Serius. Perempuan dan kasut memang susah nak dipisahkan.

Gila crazy.

Kenapa entah_

Kategori:

15 Responses to "Kenapa Perempuan Suka Shopping"

Indrasakty said :
February 13, 2009 at 9:33 PM
Bolehkah pula itu diandaikan lelaki sebagai nafsu pembaziran semata-mata?
M-I-N said :
February 14, 2009 at 2:16 AM
shopping lelaki?wow,thats new.macamane tu?buat satu baris,pastu pilih ala-ala "eni-mini-miney-mo"?
callister said :
February 14, 2009 at 3:18 AM
owh sy xberapa suka kasut..
sy legih gilakan seluar....
callister said :
February 14, 2009 at 3:20 AM
owh sy xberapa suka kasut..
sy lebih gilakan seluar....
February 14, 2009 at 9:21 AM
hehe- sy lebih enjoy shopping barang2 berkaitan dgn dapur (walupown tak pandai masak :p ), masakan, makananan...enjoy sgt beli buah2 an yg segar2- sayur2 hijau..wee! nikmat!-
pastu tgk2 perabot umah kez,lampu2, tgk2 umah kez, atau tgk2 kereta kez...hehe

sbb perempuan nafsunya 9 akal nyer 1
lelaki akalnya 9 nafsunya 1

jadi perempuan itu keinginan yg bermcm2..wahaha! :p
lelaki lebih nafsu yg satu dan sgt kuat kot..hehe
paiseh said :
February 14, 2009 at 4:45 PM
laki2 kacak kaler putih ada takk? tak nak kolar... poket takmau... size M.
famia said :
February 14, 2009 at 7:02 PM
khairulhak: hmm.. itu kena tanya dekat perempuan yg amalkan benda macam tu.

min: hehe. pasang lelaki keliling pinggang. pendek kata.. spare part kot.

callister: seluar? hehe. rare juga.

akmar: hehe. okela tu. brg2 dapor best apa. lagi best. kalo perabut pon sangat best. tu belum gi Ikea.. perghhh.. satan melekat je suruh beli itu ini. hehe. teori kamu logik juga.

paiseh: ada. lu cuba usha kat Giant tu hah. banyak.
February 15, 2009 at 12:43 AM
sebab perempuan..

kasut ada kaitan dgn cara jalan.

cara jalan ada kaitan dgn self esteem.

arghh

apa2 lah.

aku pun tak tahu.

shop till you drop je lah pesanan saya.

(jgn membazir)
landaklaut said :
February 15, 2009 at 6:07 AM
shopping itu kan terapi..
macam shopping lelaki tu, terapi minda. dan jugak mata.. hahaha.
famia said :
February 15, 2009 at 2:37 PM
7kaki: ek. apasal aku tak banyak kasut pun. tapi oke je ada self esteem. kalau self esteem terletak pada kasut.. gila low. perghh..

landaklaot: hehe. jaga mata beb.
February 16, 2009 at 1:07 AM
maksud saya yg suka beli kasut banyak2 tu la kot self esteem dia dr cara jalan.

haha.

sila jgn tanya saya lebih.

nanti saya pening plak.
famia said :
February 16, 2009 at 9:07 AM
7kaki: haha. self esteem ngn kasot ada kaitan ye. baru taulah. *pening.
Nana CS said :
February 17, 2009 at 9:30 AM
aku tak pun.

kau tipu.
kipasusahmati said :
February 19, 2009 at 12:53 PM
knape ske shoping kasut? sbb kaki pmpn slalu brubah saiz. ;P
famia said :
February 19, 2009 at 1:11 PM
nananya: haha. tipula tu. takkan barangan dapo pon ko x suke beli. ko kan suka masak2.

kipas: haha. salah sama sekali. perempuan manada senang2 je betukar saiz kaki. ketinggian paras tu je. laki lainlah. makin meninggi. ni tak abes buat kajian ni.

Post a Comment

Copyright 2010 Famia. Powered by Blogger. Contact me at harasxt_21@yahoo.com.