Subscribe to my RSSSubscribe via Email
Facebook TwitterFlickrDeviantArt

Saturday, December 20, 2008


_Ok.

Memandangkan Awal Muharram bakal menjelang, aku bagi peluang SESIAPA saja. Untuk bertanyakan APA-APA dan mengutuk atau mengkritik APA-APA saja. Kalau aku boleh jawab, aku jawab. Kalau aku tak boleh jawab, aku cuba juga bagi jawab. Haha. Usaha tangga Batu Caves, ok.

Hanya sah sehingga 29 Disember 2008 sahaja.

Kaunter pertanyaan ini. Seumur hidup sekali saja. Dibuka. 1981 sampai 2008 aku nak kuburkan semula. Kasi buka buku baru. Kulit baru. Reset semua jadi baru. Tak begitu senanglah nak jawab soalan. Sebab aku memang manusia paling sombong dalam dunia ini. Dan paling tak mesra alam. Tambahan pula, makhluk seperti kucing dan cicak. Perghh.. minta dijauhkan.

So,

Apa nak tanya_

Kategori:

40 Responses to "Ini Kaunter Pertanyaan"

Anonymous said :
December 20, 2008 at 7:54 PM
ahaa..soalan2...dah lame belajo itu seni pertahankan diri?
kopi said :
December 20, 2008 at 7:58 PM
aiyah...cmane trbukak hati nak belajo?:)
December 20, 2008 at 9:09 PM
nak tanye! nak tanye!

agak2 akak kan,cane life akak masa umo 30tawon? hidup mcm mane, hidup kat mane, jadik ape?

pastu kan..pastu kan..lagi suploh tawun, ape akak nak? atau ape yg akak harapkan terjadi bila tiba jangka masa tu?


hahaa! jangan tertekan sampai menanges~ =P
Sub said :
December 20, 2008 at 9:41 PM
(Terdiam sebentar.)
Nak juga tanya soalan tapi tak mengapalah.
Indrasakty said :
December 20, 2008 at 10:58 PM
Secara terperinci, cik sekarang kerja di mana [termasuk nama syarikat], sebagai apa [termasuk bidang tugas], berapa lama sudah [dalam kiraan lengkap] dan adakah cik berasa happy dengan kerjaya sekarang?

Soalan bonus: Apakah perancangan kerjaya cik selepas ini?
famia said :
December 21, 2008 at 9:29 AM
anonymous: ye da lama. dari 2000 kat ITM shah alam dulukala.

kopi: terbukak hati nak belajar? emmm.. sbb rasanya perempuan memang kena tau nak jaga diri sendiri. so.. terbukak la macam tu kot. haha.

adledash: 30 tahun? kalau panjang umur.. munkin dah bekeluarga. haha. hidup yang sederhana. hidup kat kampung2 (kalo bley la).. jadik.. err.. surirumah, mungkin. haha. lagi seploh tahun? emm.. setelkan semua hutang piutang. didikla anak2 (kalo ade rezki) jadi yg sepatutnya.. jaga mak bapak.. sedara mara yg tebiar semua.. emm.. dan tunaikan la semua tanggungjawab seorang Islam yang sepatutnya.. kalau dipanjangkan umur. begitula kot.

sub: hehe. lepas ni takbley tanya dah kalau tak tanya.

indrasakty: kerja kat VersaPAC. Area Kerinci. Bangunan Plaza Pantai. Betul-betul bangunan yang dalam dia ada LRT Kerinci tu. Situla. Kerja? Dekat namecard tulis technical consultant. Skop kerjanya.. emmm.. banyak ke arah records management consultant dan buat kerja-kerja design. Design merangkumi... err.. semua jenis design pendek katanya. Kerja VersaPAC ni kerja kedua. Sebelum ni kerja kat HiTech Padu, Subang. Join VersaPAC ni masa.. ujung 2005 kot. Entah. Tak ingat. Haha. Happy? Sangat. Very very very happy dengan kerja kat sini. Hehe. Perancangan? Emmm.. kalau boleh nak buat freelance. Design or phtography.. or both kot. Sebab macam malas nak cari tempat lain. Macam takde tempat lain yang lebih best dari versapac ni kot. hehe. oke itu saja.
_mist_ said :
December 21, 2008 at 12:33 PM
hmm.. nak tanye pe eh..

1. nape tulis blog? soklan tipikal. haha
2. kat itm amek ape?
3. nape silat? x tekwando ke..tomoi ke..kungfu ke..
4. jika diberikan peluang nak tebus balik pape kesalahan. kesalahan apekah itu?

hohohoh~ selamat menjawab..maap salah silap..
famia said :
December 21, 2008 at 6:28 PM
mist:

1. tulis blog sebab ni adelah RAM kedua saya. hehe. selalu ilang ingatan. tak ingat segala sejarah bagai. jadi.. ni jela sebaik diary di kala hayat ada kot.

2. amek IT.

3. sebab terbukak pintu hati nak belajar silat. lagi pula.. silat itu warisan melayu. warisan sendiri tak terbelajar.. takkan la ada hati nak belajar warisan bangsa lain kot. kan. hehe.

4. hmm.. kesalahan tak mendengar kata mak bapak rasenye. taknak jadi anak yg degil. tapi bila pk balik.. semua pun jadi sbb ada hikmahnya. ya itu saja.
kopi said :
December 21, 2008 at 11:38 PM
hehe..betol2...kite mesti belajo bnda2 camni..penting..belajo silat jugak sbnarnye..saye bdk baru belajo..tmpang lalu..:)
_mist_ said :
December 21, 2008 at 11:52 PM
heheheh..

dulu blaja gak. tp tekwando
kat skolah tade silat..

n kat tempat skolah yg tinggi2 pulak... silat ade bende2 yg pelik. takut nak masuk.
nnt terpecaye ngan bende2 laen..lain kisahnye pula.. hoho~
kel@mbu said :
December 22, 2008 at 3:16 AM
1.adakah saudari bulih brenang?
2.adakah saudari memiliki lesen motor?
3.skrang saudari tinggal di mana dan dgn siapa?
4.sdah brapa lma mnjlinkan hbungan dgn nami?
5.di manakah saudari chill out dn brgmbra di hjg mggu?
6.brapakah psi utk isi tayar kreta saudari?
7.knal x jran rumah sblah?

sekian. tenkiu.
famia said :
December 22, 2008 at 7:50 AM
kopi: woh yeke. blaja silat ape eh?

mist: aisi. hehe. makanya.. masuklah silat cekak. :p

kelambu:
1. tak pandai berenang.
2. takde lesen motor. dan tak berhajat nak ambik.
3. tinggal dengan family. tak pernah tinggal sendiri melainkan kat hostel dulu.
4. emm.. nami. baru renew roadtax sekali.. dan nak masuk kali ke2.. rasanya.. dah nak masuk 2 tahun ngn dia.
5. hmm.. dulu selalu jalan2 pusing kl je. takpon travelling la mana2 negeri naik bas. sekarang dah tak rajin. hehe.
6. psi adalah 220.
7. mestilah kenal.
rafiqin said :
December 22, 2008 at 9:44 AM
famia, sy dari litium gang. hari tu ade men paintball dkt rimba harmonis. skali rase gian lak..

kalau u ade organize event2 paintball nanti, ble tak nak join? (<---soalan2)..hehe
famia said :
December 22, 2008 at 10:02 AM
rafiqin: woh. team yg mane ek. tak perasan. ada. kitorang nak main bulan 1 ni. dalam 10 januari. dekat Tanamera, Sungai Buluh. Kalau nak join.. sila bagi email yek. Boleh forward details.
rafiqin said :
December 22, 2008 at 12:23 PM
team zombie2 boroi.dapat last place.hehe..alrite cam sronok nak join nie. thanks! =D
alifmimyanun said :
December 22, 2008 at 12:31 PM
saye peminat baru awak, lalu, soalan saye lebih kepade soalan asas dan kebodoh-bodohan.
1. di kluang duduk mane ?
2. selalunye hari ape update blog ?
3. di uitm belajar apekah ?
4. adik beradik berape orang ?
5. ape yang dimaksudkan dengan bugis jadian ?
AyUmi said :
December 22, 2008 at 12:45 PM
eh, sama style dengan entry aisyahrozi dulu, bagi orang tanya-tanya soalan.

anyway,

aku nak tanya ni.

bile nak blanje aku makan?
rafiqin said :
December 22, 2008 at 1:21 PM
ayumi: hehe, soklan bagus tu..mmg betul2 amek kesempatan sempena opening kaunter pertanyaan.
famia said :
December 22, 2008 at 2:02 PM
rafiqin: haah. siput turbo. ajak jela membe2 skali. anyway bulan 1 ni kat Tanamera. yang mana.. kami pun tak pernah main situ. hehe. so.. sama2 la first timer. pape pon refer email ye.

amin:
hehe.
1. kluang.. kampung atuk.. tempat lahir.. kluang kat batu 5 kot. selepas kampung melayu.. sebelum sri lalang.. tengah2.
2. hari ape? selalunya hari yg org tak check blog.. hari tu la apdet.. subuh2.. takpon tengah2 malam seblom nak tido.
3. ambik IT saja.
4. kami 5 bersaudara. macam hang tuah.
5. Bugis jadian tu.. bugis separuh2.. antara nak jadi bugis dengan tak jadi. hehe.

ayumi:
haah. dia penah tanye gak. hehe. aku tanye pasal orang suka tanya kat YM. so.. aku bagi can tanya sekali je ni. pasni malas nak jawab da. hehe. blanje ko makan? haaa.. nanti aku panggel nana skali. aku utang dia juge. hehe. insyaallah seblom ko kawen la yek.

rafiqin: haah. tau xpe budak tu. hehe.
kopi said :
December 22, 2008 at 7:27 PM
yep..tp masih baru lg ni..belajo silat cekak:)
Sub said :
December 23, 2008 at 1:00 AM
Ada satu soalan: kenapa takut kucing dan cicak?
AyUmi said :
December 23, 2008 at 3:50 PM
famia : deh! i baru ingat nak candlelite dinner dengan u berdua, u nak ajak nana plak.

sob sob sob!
aishah said :
December 23, 2008 at 4:32 PM
famia! [sambil angkat tangan nak tanya soalan]
bila nak belanja aku sekali? hehe. alang2 nak belanja kak nana dan AyUmi....belanjala i sekali. lagi ramai lagi jimat! yak a au!
skidg8 said :
December 23, 2008 at 10:59 PM
nak tanye.

1) penah jumpe mana2 bloggers?
2) rapat ngan blogger(s) mana? rapat secara maya DAN realiti...
3) dlu men IRC tak? ape Nickname IRC?
4) sape teman lelaki?
5) ape yg dibuat masa tengah sedih?
6) adakah famia selebret besday?
6) tak nak jumpe akak ke sebelum akak fly? hehehe...

ok. itu aje utk stakat ni. heheh
yang panggel ko Xai said :
December 23, 2008 at 11:00 PM
"Macam takde tempat lain yang lebih best dari versapac ni kot. hehe. oke itu saja."

Gud for yu..
Yu make mi rigret xai...

+ satu lagi sebak aku..

Xai.. aku cam dah talarat.. banyak sgt kat otak aku pike.. cam tak terpikul tekanan neh Xai..

Aku rasa, saket masa break pun tak seteruk apa aku rasa sekarang.. Kalo aku tak kuat, bleh gila aku rasa kalo dok pike.. mebi itu je yg bleh buat die sedar kot.

Ya Allah.. tolonglah.
[jari aku dah mengigil]

*tengx buku.. terharu aku.. Slamat Maal Hijrah
LediAgli said :
December 23, 2008 at 11:57 PM
xai,
bile nak kawen?

ko kene jawap. sape suh buat kaunter soklan
Anonymous said :
December 24, 2008 at 3:23 AM
dboyfotopages bertanya pulak :
_tapi 29 hb nanti hehehehe
famia said :
December 24, 2008 at 8:43 AM
kopi: uiyoo.. kacak. cekak M ke cekak H ? blaja katne ?

sub: kucing ngn cicak? emm.. sbb dua2 menggelikan. haha. dan diorang suka terkam dan kejar manusia. ngeri wohhh.

ayumi: berdua? hihi.. alamak.. aku gabra nanti berdua ngn ko. oke aku cube. :p

aishah: haha. choki2 pon kira blanje kan? oke aku blanje nanti ye cek ecah.

skidg8:
1) pernah. hehe.
2) ada. Dani. Ida. Awi. Dope. Nana. Ayumi. Dan gila ramai lagi.. tak tersebut.
3) Main. Nickname? Err... famia juga.
4) Tiada.
5) Bila sedih? Hmm.. borak2 dgn Dia. Sambil nangis puas2. hehe.
6) besday? selebret ngn famili slalu. ayah bacakan doa. makan ramai2. hehe.
7) ha nak. meh meh. hehe. kl la tapi ni. nak turun tak.

DearKau: aku regret juge. tapi takpe.. aku pegang kuat ngn Dia. everything happens for a gud reason. dugaan tu sume tu. cubelah tabah eh. Dia duga psl ko boleh hendel. Dia tak duga kalo ko takleh hendel. So... semoga ko dibekalkan kesabaran berlipat ganda. amin.

Ledi: Aku kawen bila ko da kawen. haha.

Dboy: haha. ces. ade ke. tutup kaunter awal sikit la macam ni.
MK_GunnerZ said :
December 24, 2008 at 8:46 AM
apekah team bola sepak kegemaran akak..huhu
famia said :
December 24, 2008 at 8:54 AM
mk_gunnerz: dulu.. Manchester United. bukan psl beckam oke. haha. sekarang tak layan football dah. layan basketball je.
RieNa said :
December 24, 2008 at 10:48 AM
ko tau tak,
3 hari 3 mlm aku pk nak tanya ko soalan. tp x jumpa jgk.
apa aku nak tau, semua org dah tanya.

aku ingat kena tambah 2 mlm lg utk aku pk apa nak tanya ko.
baby_mia said :
December 24, 2008 at 10:56 AM
"3) Main. Nickname? Err... famia juga."

NOT THE FULL STORIIIII..

Nick Otai IRC die adelaaaaaaah...
famia said :
December 24, 2008 at 11:02 AM
riena: perghhh.. haha. oke. sila. lepas 29 aku malas nak jawab pape soklan dah.

dani: kejiiiiiiiiiiiiiiiiiii. ahkahakhaks. keji. keji. keji gila. haha.
kopi said :
December 24, 2008 at 12:52 PM
hehe..kacak..segak..cekak M..kat kolej..kat negeri yg ade no tu..tp mcm xsmpat nak abeskan je..sbb final sem skrg ni.. kene sambung kat kg la..
Sub said :
December 24, 2008 at 1:06 PM
wahaha...ngeri tu...filem cicakman kira takleh tengok laa ni?...
kopi said :
December 24, 2008 at 1:09 PM
hehe..kacak...cekak M..belajo kat kolej trletak di negeri yg bernombor..tp xsmpat abes kat sini sbb final sem..
famia said :
December 24, 2008 at 1:22 PM
kopi: woh. ada rezki blaja la sampai amik ujian sijil ye.

sub: haha. takdela sampai macam tu. dulu pernah masa dekat skolah.. malam2 cicak lompat atas badan. melekap. tu yg tekejot. sejak tu.. ngeri dengan cicak. haha.
Anisa Ahmad said :
December 24, 2008 at 5:34 PM
1.budak yg dok dpn cube kt opis CUTE ak?
2.syg tak kt budak dok dpn cube tu?
3.rindu tak tkde org kaco2 wat keje?
4.bile tah nk g jog?
5.jd ke nk nek lrt nex yer?
6.kalo jd bile yeh nk g loyat beli mp3?

hoho
January 12, 2009 at 12:57 AM
nk tanye gak. sbb br ade masa. bila cik famia nk kawen?
famia said :
January 12, 2009 at 1:35 AM
anis:
1. alhamdulillah cukup paras rupa. haha.
2. saudara seIslam. mestilah sayang.
3. tak rindu. aman terasa. haha. (kejam)
4. emm selalu pancit jumaat. tak mampu nak jog dah. tengoklah nanti.
5. ya. dah 2009 ni. tgh naik lrt la ni. haha.
6. mp3 da tekeluar dr list bajet kan.

ST: bila dah sampai seru dariNya. Nak tanya kamu balik.. bila nak start kurangkan tulis perihal perempuan.. wanita dan gadis? hehe. tak bosan ke. berjaga2 dengan 3 Ta di dunia. Wanita. Harta. Takhta. membawa kepada keculasan iman semata. hati-hatilah.

Post a Comment

Copyright 2010 Famia. Powered by Blogger. Contact me at harasxt_21@yahoo.com.