Subscribe to my RSSSubscribe via Email
Facebook TwitterFlickrDeviantArt

Monday, November 10, 2008


_Orang kata. Peluang datang sekali saja.

Pagi tadi. Bos tanya.

"Hi Huzai. Do you want to upgrade your Photoshop?"
"Err.. why Mr.B?"
"I heard that Adobe has already releasing their Photoshop CS4. So, if you want to upgrade your Photoshop please tell me."
"Emm.. mine is already the latest version. CS3 Extended version. I think I don't want to upgrade yet Mr.B."
"Ok. But if you want to change your mind. Please tell me. I'll get one for you."
"Err.. ok. Thanks."

Aku menolak Hang tuah.

Gilalah.

Photoshop CS3 Extended rm4k lebih ini pun aku tak habis khatam. Ini nak upgrade ke CS4. Memanglah teruja. Tapi.. tamak tidak begitu bagus dalam kehidupan. Mahal pula itu. Kesianlah. Nanti terikat kuat dengan ofis. Hutang budi dibawa ke liang lahad. Lagi pula. Gerak hati mengatakan bahawa, semakin mahal harga Photoshop yang dibeli, semakin hebatlah grafik yang dihasilkan. Sekiranya tidak begitu memberangsangkan, nescaya akan dipenggal kepala menjadi 8 cebisan.

Another Mona Fandy.
Taknaklah.

Anyway.
Dalam satu ofis ini, aku seorang je yang pakai XP dan Office 2003. Lain semua Vista berserta Office 2007. Kacak kan mereka. Akulah paling gila tak kacak. Tak kental. Tak hebat. Kesian. Kesian. Takpe. Biar low profile asal hati kacak bergaya. Asalkan bukan materialistik dan Photoshoplistik.

Tapi kan,
agak-agak nak request ke CS4 itu.

Terasa keji. Hihi_

Kategori:

12 Responses to "Photoshop CS4"

Dani neh said :
November 10, 2008 at 12:48 PM
mesti la rikueeeeeeees..
ahehehe..

lesen CS3 ko bagi kat apis, bleh die tolong ko wat disain.. hahak..

p/s: Mr. B takut ko blah sbb tu smerang kat opis tu bebaek dgn ko [aku yang batu api neraka..]

eniwei... email baru aku bes.. hehe.. aku suka
famia said :
November 10, 2008 at 12:53 PM
aku pon pk centu.. nak bagi apis. tapinya dah dia kata upgrade.. so adekah CS3 punya lesen ditarik? aku x paham. haha. fazuan ckp centu. ke die goreng aku entahnya. sepanjang arini aku kena buli ngn diorang. siap pagi tadi aku buat litar pintas. abis segala suis modem server sume down kejap. internet takde. gile ngeri tadi. cuak.

haah. emel baru ko bes.hehe.
tak baik. batu api neraka nanti tu.
padam.padam.
November 10, 2008 at 2:53 PM
best ke dpt lesen? wa xpki lesen pun leh je men photoshop? xtaw tutorial ke cik famia?
famia said :
November 10, 2008 at 3:30 PM
ST: hehe. kalo lu da keje nanti lu tau la kegunaan lesen software. kalo lu kaya bley bayar bila kene saman pakai unlicensed software tu lain ceritalah. gua pirate juge. semua koleksi photoshop illustrator bagai tak berlesen. tapi bila pakai laptop opis.. serba serbi kena benda berlesen. kalao kena saman BSA.. bape riban kene baya. kampeni x tanggong. gua kene tanggong. masa tu baru tau nanges darah ke nanges kering.

hehe. ngerti?
tengs.
nurnana said :
November 10, 2008 at 4:18 PM
aku sepatah haram taktau guna potosyop.
aku buta seni
NoktahHitam said :
November 10, 2008 at 4:44 PM
CS4 laju ke? Me using CS3, web dev bundled, gile babe, 6k tu.. Seb baik company bayo
me_ said :
November 10, 2008 at 5:20 PM
knp dia offer kat ko je?? knp dia x offer pape kat aku pon..... aku nk jugak CSI... kekekkee... lariiiiiiiiiiiiiiiii....
ezad said :
November 10, 2008 at 8:30 PM
ala.... ko ambik je CS4 tu. nanti, kalo grafik ko tak best, ko komplen la pc ko cikai, haa.. nak grafik best, kena upgrade pc lak.

baru la perabihkan duit company secara diam namanya
LediAgli said :
November 10, 2008 at 8:34 PM
haha.. aku sokong ezad... ko kene wat tektik keji untuk mengkacakkan ko nyer ekuipmen.. aku betoi2 sokong ko apgret
November 11, 2008 at 4:24 AM
itu pun cukup.. mentain jer.
November 11, 2008 at 4:06 PM
ngeri bu. ngerti. huuuuu!
famia said :
November 11, 2008 at 5:30 PM
nananya: hehe. buta boley dicelikkan.

NH: hmmm.. of course slow loading. haha. rm6k ke? fuhhh... tak patut bazirkan duit company. bukan buat advertising pun. kan. hehe.

Me: haha. oke. nanti aku soh beliau offer kat ko pula.

ezad: haha. ko keji. hitam nanti hati. tak mulia lah. aku sayang kampeni aku yang sekangkang kera ni.

ledi: kalo kampeni aku macam kampeni ko.. munken aku buat centu. hehe. well eniwei.. aku sayang kampeni aku yang sekangkang kera ini.

dboy: haha. ya. bersyukurrrrrlahhh ada CS3.

ST: gud guy. hehe.

Post a Comment

Copyright 2010 Famia. Powered by Blogger. Contact me at harasxt_21@yahoo.com.