Subscribe to my RSSSubscribe via Email
Facebook TwitterFlickrDeviantArt

Thursday, November 06, 2008


_Silence is a bliss. Ignoring lagilah bliss.

Malas nak cakap banyak. Semua rasa ada. Bercampur baur. Sila bagi gua sikit masa. Hilangkan marak api neraka. Penuh satu kepala. Bengang. Sedih. Grudge. Dendam. Hati tak tenang. Annoying. Meluat. Menyampah. Semua ada. Inilah akibat mengumpulkan semua dalam satu kawah yang sama. Dia punya lava meleleh merata-rata.

Sila bagi gua sikit masa.

Anyway. Mencari bila diperlukan. Tinggalkan bila dalam kesenangan. Mengumpat dan menikam dari belakang. Derhaka. Keji. Ambil kesempatan. Berpura-pura baik di depan. Belakang seperti jin dan satan. Sayang manusia ditangan-tangankan. Itu semua benda basic jadi manusia. Basic saja.

Sila bagi gua sikit masa.

Ha. Sepatutnya aku nak cakap. Aku tak suka YM. Aku dah berhenti borak dengan manusia. Aku tak friendly. Jangan add aku masuk YM kalau tak kenal. Walaupun aku letak dekat public YM Id. Buat-buat tak nampak saja. Aku tak borak dengan orang yang tak kenal. Lagi pula kalau orang yang berkawan atas unsur parasrupalistik. Atau.. materialistik. Atau popularistik. Kenalan dekat pun tak terjaga. Minta maap. Aku kera sumbang. Jujur. Aku tak friendly. Agak-agak aku tak suka nak layan.. memang sampai akhirat aku tak YM. Tapi kadang. Gua tertido depan laptop. Itu ikhlas. Sori naik lori. Dahlah handphone mangkuk mana entah selalu suka merepek main-main. Aku macam rasa tak nak pakai handphone dah. Gila kencang sakit hati. Lamanya pembalasan mainkan handphone orang masa hingusan dulu. Dah taubat ini. Letih.

Woi.
Gua cintakan keamanan. Die hard fan keamanan tau. Sebelum gua bagi buah serang, silalah sedekah kebebasan.


Waw..~~

Ini rupanya kemarahan.

Padam.
Padam.

Sila bagi gua sikit privasi. Gua tak nak benci manusia. Tak mulia. Tak kacak. Bagi gua masa nak chill sikit. Ambil nafas. Istighfar. Buat masa sekarang, gua nak duduk gua. Kawan-kawan tersayang, mari teruskan next trip ke Taman Negara pula. Marilah_

Kategori:

7 Responses to "Api Lintang"

nurnana said :
November 7, 2008 at 2:27 PM
oh, rindu nya ber YM dgn kau.

kau sedang ber jiwa kacau kah?
indrasakty said :
November 8, 2008 at 1:06 AM
Err, kamu.. sila duduk dan bertenang kuat-kuat.

Walaupun strike, kami masih mampu cuba faham apa yang kamu rasa.
Dani neh said :
November 8, 2008 at 4:57 AM
Xai..

dlm banyak2 orang... aku terpaleng banyak wat salah kat ko..

bile aku bace note ko bagi aku dalam peti toster
"ko lah orang yang paling tak pernah marah aku"

hati aku terusik..

sampai centu baik sangkanya ko kat aku. sbb aku rasa, aku la maknusia paleng banyak susahkan ko. lebih 50% datacenter ko ade pasal aku..

aku teringat la mase salam-salam raya dengan Mader arituh kan..
- aku kan slalu jeles bile adik2 aku balik, aku dah tak jadik anak tunggal.. derang sme dapat perhatian lebih
- aku jugak rase, aku la anak yang paliiiiiiiiiing banyak buat dosa dengan Mader sbb hari-hari jumpe, adik2 aku laen jumpa bila wiken atopun cuti sem jek so kurang la dosa.

tapi bile salam2 tuh kan...

Mader peluk aku and cakap, ".....especially yang ni ha"
..... depan tuh tayah la aku terangkan, ahehehe.

jadik aku terpikir.. wah.. macam tu rupanya tanggapan Mader kat aku.

selama nih aku salah faham.

point aku sebenanye...

sebahagian otak aku kata 'xai maksud kan ko' sebahagian lagi kata 'xai maksudkan orang-orang laen la, cube chill sket..'

aku pegang ayat nih aje

'berbaik sangke, think positif...'

aku tahu ko sayang aku.. [hehe]
tapi kalo aku salah faham jugak, aku minta maaf nyeh nyeh nyeh

*mebi tak tercapai point aku tapi ko paham ye bahase batu kep aku nih..

~lev: Dani

*pape jadik pun kite kawan sampai akhir waktu k
Ezad said :
November 9, 2008 at 9:42 PM
mari padamkan api lintang itu dgn sabar.

hidup tanpa tekanan adalah hidup yg tak manis
nurnana said :
November 10, 2008 at 7:50 AM
sedih pulak aku baca komen Dani.
walaupun aku tak kenal Dani, aku nak sedih gak baca.
Tok Rimau said :
November 10, 2008 at 8:47 AM
nak ikut ke tmn negara.
famia said :
November 10, 2008 at 12:23 PM
nananya: hehe. iman kacau tu. bukan jiwa kacau. itu pasalla api lintang.

indra: baikkk. hehe. terimakasih atas sedekah keprihatinan.

dani: dani. mestila bukan ko. hehe. apela. aku kalo marah ko.. depan2 je. takde belakang2 api lintangnye. cuma.. nikmatilah hidup as it is. don't take advantage of anything yg datang begolek bebugil2 depan ko ye. gudlak maidani.

ezad: padam. padam. ye. tak manis.

nananya: hati ko kacau ek? hihi. dani semakin sentimental sejak membesar skang. dia sudah dewasa. i'm proud of her.. (cakap macam mak2.. haha)

tok: hah. jomlah!

Post a Comment

Copyright 2010 Famia. Powered by Blogger. Contact me at harasxt_21@yahoo.com.