Subscribe to my RSSSubscribe via Email
Facebook TwitterFlickrDeviantArt

Friday, October 24, 2008


_Secara jujur. Terang. Jelas. Lagi bersuluh. Aku tak berapa pandai layan tag. Sebab. Sebab tak kacaklah layan tag woi. Haha. Anyway. Terima kasih banyak-banyak. Dekat mereka yang sudi nak tag. Tanpa mereka. Siapalah blogger.

Kan..~~

Tag 1
Pemberi: Pacik Nuaeman


  1. Berapa pasang baju raya aku tahun ni dan apa pulak warnanya?
    Ada.. 2 keping. Sebetulnya itu baju ofis. Tapi mak dah warning siap-siap suruh forward ke raya. Warna apa eh. Semua color ada. Background putihlah tapinya.

  2. Apakah Makanan Tradisional Raya Kegemaran aku?
    Ketupat. Burasak. Kuah Kacang.

  3. Apakah biskut Raya kegemaran aku?
    Putu kacang. Sama suji.

  4. Berapa banyak duit Raya aku dapat tahun ni dan Berapa pulak aku spend?
    RM10. Apalah. Dah besar pun dapat duit raya. Malu aku.

  5. Aktiviti Malam Raya Aku?
    Main bunga api. Pasang pelita. Hihi.



Tag 2
Pemberi: Nananya

Panjang alamnyaaaaaaa soalan tag ko nananya.. nangislah.


Name: famia
Sisters: 1
Brothers: 3
Shoe size: 6 atau 7 size wanita tempatan malaysia.
Height: 160cm
Where do you live: Melawati

Have you ever been on a plane: Pernahlah.
Swam in the ocean: Pernah. Tapi itu bukan berenanglah. Itu terapung namanya woi.
Fallen asleep at school: Bukan studentlah namanya kalau tak tidur dekat sekolah.

Broken someone’s heart: Pernahlah.
Fell off your chair: Pernah pernah. Nak duduk je member tarik kerusi. Gila jatuh atas lantai macam cempedak kering. Sakit nak mati.

Sat by the phone all night waiting for someone to call: Tak pernahlah. Takde kerja ke apa.
Saved e-mails: Ada. Kerana email terlalu bahagia (apa ke sengal soalan ni woi).
What is your room like: Dinding pink. Rak buku yang berlambak. Bersama buku-buku. Seperti bilik stor. Tongkang pecah pun iya juga.
What’s right beside you: Dinding pink.
What is the last thing you ate: Nasi. Ikan sambal pedas nak mati. Sayur-sayuran.

Ever had…
Chicken pox: Pernahlah. Gua normal.
Sore throat: Pernahlah. Langsung tak rare.
Stitches: Pernahlah. Masa umur 5 ke 6 tahun. Main lari-lari sampai kepala terlanggar pisau yang terpacak dekat corner dinding kayu rumah.
Broken nose: Tak pernah. Mesti hidung sengetkan lepas itu.

Do you Believe in love at first sight: Ya.
Like picnics: Like. Very very like.

Who was/were…
The last person you danced with: Dance? Diri sendiri.
Last made you smile: Budak-budak silat malam semalam.
You last yelled at: Adik.

Today did you…
Talk to someone you like: Ya. Adik nurse.
Kissed anyone: Ada. Ibunda dan ayahanda sayaAnda.
Get sick: Ya.
Talk to an ex: Tak.
Miss someone: Ada. Dani. Sedih sedih.

Who do you really hate: At the moment.. orang tua tak guna itu.
Do you like your hand-writing: Ya. Hodoh pun tetap kacak di mataku (siapa lagi nak up handwriting sendiri kalau bukan diri sendiri hah)

Are your toe nails painted: Tak.
Whose bed other than yours would you rather sleep in: Dani's.
What color shirt are you wearing now: Hitam kelabu.
Are you a friendly person: Ya (up diri sendiri lagi).
Do you have any pets: Takde takde.
Do you sleep with the TV on: Biasalah itu. Tapi biasanya, I slept with my laptop on and YM on. Haha.

What are you doing right now: Jawab tag yang panjang lagi tak guna inilah!
Can you handle the truth: Ya. Saya jujur. Berani kerana benar huh!
Are you closer to your mother or father: Dulu ibunda. Sekarang ibunda dan ayahanda.
Do you eat healthy: Ya. Sayur sebanyak alam.
Do you still have pictures of you & your ex: Tak pernah ambil gambar masa itu (thank god man.. haha).
If you’re having a bad day, who are you most likely to go to: No one. Only Him.
Are you loud or quiet most of the time: Bising. Kecoh satu dunia.
Are you confident: Ya (up kan saja diri sendiri setinggi boleh).

5 things I was doing 10 years ago:
Masa form 5.
- Ambil SPM dekat Beseri, Perlis.
- Belajar sambil main-main. Result SPM pun main-main hasilnya.
- Ke hulu ke hilir cari kerja kosong sementara nak tunggu result. Aku pernah apply nak jadi tukang kutip hutang kad kredit. Kena gertak orang. Gila takut. Tapinya, airmata itu tiada gunannya.
- Isi borang UPU dan segala jemaah tawaran belajar yang lain. Sungguh desperate.
- Mengsibukkan diri nak belajar driving. Tapi ayahanda tak bagi. Sebaliknya, ayahanda ajar sendiri dekat rumah. Hasilnya, aku rempuh pagar dinding sekolah menengah adik aku. Pasal tak tahu mana satu clutch mana satu break. Macam haram saja.

5 things I would do if I were a billionaire:
- Beli EOS1D Mark II. Plus, segala koleksi lens-lens Canon.
- Bagi seorang 1juta dekat family dengan cousin bagai.
- Beli SEMUA buku Design dan Judith McNaught dan komik-komik Gempak.
- Beli Apple Macbook.
- Mengembara seluruh dunia ambil gambar.

5 of my bad habits:
- Diam dan tak bertegur sapa dengan masyarakat tempatan bila terlalu marah berapi.
- Suka tangguhkan kerja bila tak ada mood nak buat.
- Senang berubah mood kurang daripada 1 saat.
- Cepat lupa. Senang lupa. Selalu lupa.
- Tak tahu baca map. Selalu sesat jalan.

5 places I’ve lived/living:
- Taman Gunung Lambak, Kluang Johor.
- Lorong 8, Kg. Datuk Keramat KL.
- Taman Melur, Ampang.
- Wangsa Melawati, KL.

5 + 1 people I tag:
(Minta maaf kerana berlaku kejam. Saya juga mangsa keadaan. Nak buat, sila buat. Taknak buat.. sudah. haha)
- Anisa
- Kelambu
- LadyUgly
- Riena
- Kakak Putri
- Indrasakty

Oke.
Habis.

Nangislah buat tag panjang macam ini. Nangis. Nangis_

Kategori:

4 Responses to "Tag - Nuaeman"

LediAgli said :
October 27, 2008 at 7:32 PM
gila kau suka2 tag aku.. aku ripot polis
RieNa said :
October 28, 2008 at 10:09 AM
riena tu aku kah??

bagus2!!
aku mmg suka kena tag.
nuaeman said :
October 28, 2008 at 6:19 PM
terjawab jugak tag tuh walau ghayo dah nak abih.. okeh aa kalau tak terjawab ekau sambung yo. ke taun depan.. pakcik tak kisah famia..
famia said :
October 28, 2008 at 9:22 PM
ledi: sila. haha.

riena: ya. kaulah. kau.

pacik nuae: hihi. i'm sori pacik. lambat nak buat. tag itu.. tengs.

Post a Comment

Copyright 2010 Famia. Powered by Blogger. Contact me at harasxt_21@yahoo.com.