Subscribe to my RSSSubscribe via Email
Facebook TwitterFlickrDeviantArt

Saturday, October 25, 2008


_1 kad biru gelap. 1 bookmark kayu. Bertatahkan lembu.

Kad Dani

This is what she said.

Dearest Xai,
I like you because... kau nih pelengkap aku. Aku punya ying. Kau punya sengal orang tak boleh senang-senang nak tiru. Kau pelik tapi itulah normal kau. Kau terima aku as it is. Kau pengsabar. Kau Data Center. Walaupun kau rajin defrag, tapi banyak gak file tercicir.. hahak. Dory yang kronik. Nih aku blah dari Vesapek aje.. tapi bukan dari hidup kau. Alhamdulillah tuhan panjangkan lagi umur aku. Kita GENG sampai mati, oke. Memang aku akan miss kau. (Nanti aku misskol.. hahak). Ailefyulah, xai. Kau memang SNIPER aku. Time kasih sudi lagi kawan dengan aku, huhu.. Arghh.. AKU RINDU KAU NANTI NI..!!


Pagi itu. Kami gelak-gelak. Ceria semungkin yang boleh. Bersama kerja yang selambak gunung. Di saat-saat akhir. We laughed. Banyak banyak. We laughed. Dan kerja sampai mati. Berpura-pura sibuk di saat-saat akhir. Supayanya. Takkan teringat pun ini last day Dani. Dekat sini.

Lewat petang. Kami gelak-gelak. Banyak banyak. Ceria semungkin yang boleh. Waktu nak balik. I sent her off. Sampai dekat kereta. Masing-masing sunyi sepi. Gelak pun tak. Serius pun tak. Silent mode. Masing-masing buat-buat cool. Dani hulur tangan. Salam. Tanda nak balik. Yang mana takkan balik-balik ke sini lagi. She smiled.

Finally. She said it.

"Xai, aku sedih.."

Yang ditahan-tahan semua terlepas. Masing-masing punya air muka kontrol macho semua habis hilang. Aku hulur tangan. Dani hulur tangan. We hugged each other. Lama. Cried. Sobbing. Sobbing. Sobbing. Macam anak-anak kecik. I bid her farewell. I wished her good luck. And I left. Itu saja. Masih sobbing. And sobbing. Sedih. Sangat-sangat. Sebab dia pergi dalam terpaksa. Dem him. Ya. Aku curse. If only they knew. Anyway. Thanks for your effort dalam memisahkan kami. Ya aku tahu. Aku boleh jumpa Dani lagi. Tapinya. Bukanlah dia kena blah atas sebab ini.

Dem him.

She left. I left. We left you.

Anyway. Ask me nothing. Case closed. I won't say a thing. Never. Ever. Benda dah jadi. I'll promise I'll forgive him. When the time has come. I'll promise I won't regret. Percaya dengan Allah. Kerja Dia. Ada hikmahnya. Time will heal. Insyaallah. Mari percaya kepada Allah. Percaya kuat-kuat. He has plans for us. Ya. Ya. Redha saja. Ada hikmahnya. Ya. Ya.

Dani.
I'll miss you like hell too my dear friend. Jaga diri. Mekap peribadi_

Kategori: , , ,

11 Responses to "Dani"

kel@mbu said :
October 26, 2008 at 11:24 PM
spjg bca kronologi kau dan dani dlm blog ni, korg dah mcm tgn kanan dan tgn kiri.. bila diri dah jd handicap mmg hiba..
t.a.t.a said :
October 27, 2008 at 1:56 PM
Mia.. meh aku jadi tangan kau lagi sebelah, ganti kan Dani. leh ke? huhuh
LediAgli said :
October 27, 2008 at 7:35 PM
weis.. dani p mana? him tu sapa?
LediAgli said :
October 27, 2008 at 7:38 PM
eh.. apasal entri ni ada bahasa penjajah.. selalunye tak de.. heheheheeh
famia said :
October 27, 2008 at 10:08 PM
kelambu: hehe. ya. begitulah.

tata: ko sangat baik hati. hehe. semoga diberkati selalu.

ledi: err.. tengs betanye. tapi aku takkan jwb pape perihal entri ni. sori.. hihi. anyway dia blah gi pnb. bahasa penjajah takpe. daripada iman dijajah. itu bahaye.
October 27, 2008 at 11:45 PM
akoo br lg kat cni. tataw ape2. hurm...
janesach said :
October 28, 2008 at 10:27 AM
In everyone's life, there's a friendship they'll never forget!
famia said :
October 28, 2008 at 9:20 PM
ST: ye. itu concern juga namanya. trimas!

jane: true man. true.
danineh said :
October 29, 2008 at 12:01 AM
"its just another path down the yellow brick road"

terharu aku ade ent3 name aku.. huhu..

tengx xai...
[you won't see the last of moi.. promise..]

~ danineh (inilah dani)
famia said :
October 29, 2008 at 8:51 AM
danineh: rindu ko. kurang benapsu aku nk keje 2 kerat ngn suhaila semata. sian kami bedua. sobsobsob. sedih sedih. hari2 pun ade cerite nk cerite ko. tapi ko tadek. :(
amin said :
October 29, 2008 at 1:51 PM
definately i'm not him...ahahaha...speaking mannnn....

Lama aku tertinggal baca blog ko nih..sedar2 ada cerita sedey...aisey...nanti aku kasik coki2 k!!

Cheers man!!

Post a Comment

Copyright 2010 Famia. Powered by Blogger. Contact me at harasxt_21@yahoo.com.