Subscribe to my RSSSubscribe via Email
Facebook TwitterFlickrDeviantArt

Wednesday, October 08, 2008


_Bladihel.

Aku rasa dalam satu dunia ini. Aku seorang je makhluk hina yang melarikan diri bila dilanggar. Demit. Memang bladihel. Stupid. Berbakul-bakul maki diri sendiri. Nak maki sekali silalah. Berat sikit belah kanan aku. Tengs. Boleh pula main lari tinggalkan macam itu je. Dahlah kena langgar. Tak sempat usha pun nombor plat van itu. Demit.

Sedih sedih..~~

Dekat corner nak masuk Jalan Datuk Keramat. Betul-betul yang lepas LRT Jelatek itu. Aku pakai lane aku. Macik itu pakai lane aku. Dekat corner. Hah. Siapa yang tak bercium. Habis dah kepala tepi belah kiri Nami. Lepas itu. Pasal hari ini gua ada dateline kena hantar. Gua ada meeting urgent. Kerja tak setel lagi. So, gua blah je kering-kering daripada tempat kejadian. Gila rilek.

Bodoh gila.
Demit.

Ya Allah. Aku halalkan jelah dia langgar pagi tadi. Sedih ini. Apa nak bagitahu ayah. Mati mati. Isk.. dahlah. Gua banyak kerja tak siap lagi ini. Kalau masuk mode bengang yang terlampau dengan diri sendiri, memang wajib pakai 'Gua Lu'. Nasib baik on the way ke KL Sentral tadi nampak adalah juga 2..3 kerat kereta yang kemik-kemik. Kira sama nasiblah dengan Nami.

Tapi. Tapinya. Nami itu putih dude! Lu bayanglah kalau cat hijau melekat dekat badan dia. Dekat dahi. Belah kiri. Segores hitam. Entah minyak ke cat putih itu terkopek agaknya. Bladihel. Gua nak marah dengan macik itu pun tak berdaya. Sedihlah. Marilah hiburkan saya. Please.. please..~~

Ucapan untuk macik itu.

'Kalau mintak maap tu berguna, nak polis buat apa..'

Tapinya. Sebab gua baik hati. Gua halalkan jelah macik kiss Nami tadi. Ikhlas. Kalau macik saman pun gua maafkan jelah. Pasal gua tak nampak langsung plat nombor mack. Tapi gua ingat sampai mati yang macik buli gua. Gua ingat juga sampai mati yang gua ini bladihel. Apakejadah larikan diri bila dilanggar. Masted. Kasted.

Takpelah. Gua sedih ini. Penat maki diri sendiri. Tapi nasib baik ada kerja. Gua buat-buat macam hilang ingatan jelah.

Demit_

Kategori:

18 Responses to "Bladihel"

RieNa said :
October 8, 2008 at 11:28 AM
lor..apalaa kamu ni...
kot ye pun nak lari luku laa dulu kete macik tu 2,3 kali.

hehe..ok2, aku simpati pd kamu.
nurnana said :
October 8, 2008 at 11:56 AM
sedihnya.
dulu, aku eksiden, seminggu tak lalu makan.
DarkWan said :
October 8, 2008 at 1:16 PM
pg td aku bgtau yg kereta aku accident smlm kan. tak berapa jam, kete ko pulak. matter fact, member aku pun accident jugak pagi tadi. bezanya, ko dilanggar. yg dua lagi ni, melanggar. sorang sbb kecuaian penunggang motor, sorang lagi ntah pasal ape tah. belom update lagi.

so ada 3 kemalangan dlm 24 jam ni.

(3 tahun lepas, aku kemalangan pada 10-Oktober, bulan Oktober jugak)
skidg8 said :
October 8, 2008 at 1:32 PM
tumpang sedih... sob sob
famia said :
October 8, 2008 at 2:05 PM
riena: matlamat menghalalkan cara. haha. bladihhel la saye nii.. sobsobsob..

nananya: aku da 2 kali dilanggar.. so.. pasal tu aku malas nak benti.. byk procedure woh nk gi buat.. masok balai.. kua balai.. masok bengkel.. kua bengkel.. ahh takde mase..

dope: haaaaaaaa... pas eksiden br nk sms ko.. tp sbb sedih.. diamkan saje la secare solo.. sob sobsob.. ko jgn eksiden plak dope. jage diri. jage hideki.

skidg8: isk.. tengs. apenak bagitau ayah ni. mati mati.
M-I-N said :
October 8, 2008 at 5:23 PM
simpati kat ko.macam ni je,tell the truth.nak kelepet pusing² crite pun tak guna gak.bimbang kemudian hari dipanah petir.zaaassss.redakanlah bengangmu ngn chokichoki.
Sahrul Izam said :
October 8, 2008 at 8:03 PM
Pelik tapi benar...
ezad said :
October 8, 2008 at 10:02 PM
dengan ini, ko telah melibatkan diri dalam statistik ops sikap 17... tp unregistered la kan....

apa2 hal pun, pandu dengan cermat, pakai tali pinggang keledar depan dan belakang, patuhi peraturan lalulintas, jgn memecut, berehat seketika jika anda rasa letih dan mengantuk, beri isyarat ketika mahu menukar lorong, berhenti ketika lampu isyarat berwarna merah, beri laluan jika ada kenderaan mahu memotong kenderaan anda, pastikan kenderaan dalam keadaan baik, periksa angin tayar kenderaan, selenggara kenderaan anda mengikut jadual, pastikan anda berada di lorong yang betul ketika mahu melalui plaza tol, jangan membrek secara mengejut, amalkan jarak 4 saat, awasi kenderaan kecil dan pejalan kaki di sekeliling anda, jika anda memandu jentera berat, pastikan anda memandu di sebelah kiri...

anda mampu mengubahnya
daineso said :
October 9, 2008 at 10:32 AM
gugur jantung kalau kena langgar kan.. nak marah pon xjadi sbb terperanjat nyer pasal.. anggap jerlaa ni dugaan.. ada benda yg kita lupa kot.. tu yg Allah nak uji.. kalau kita lihat dari sudut yang positif.. syukur alhamdulillah nami masih boleh berjalan lagi.. kamu x cedera apa2.. apa2 pon lebih berhati2 ek lepas nii... chayok2
indrasakty said :
October 9, 2008 at 12:09 PM
Ya betul, kamu tak cedera apa-apa. Nami cedera pun kamu tak sakit apa-apa, cuma mungkin sikit sakit hati.

Bukan seperti kami yang bermotosikal, motosikal cedera, tubuh badan kami cedera juga hati kami cedera.
callister said :
October 9, 2008 at 2:33 PM
huhu..sbr je la ek.
tapi lu memg baik hati la boleh blah mcm 2 jer..

lu rileks la k, sb sume benda yang jadik ada hikmahnya...
projekmah said :
October 9, 2008 at 5:26 PM
hu hu, mmg betul kate iklan kat tv tu, anda mampu mengubahnya. kalau tak mesti makcik tu pggil en polis suruh setelkan.
famia said :
October 9, 2008 at 6:54 PM
m-i-n: hihi. betol betol. tapinye. kalau chokichoki tu bergune.. nak eksiden buatpe..

sahrul: ini.. realiti namenye.

ezad: ye pacik ezad. lepas ni aku sematkan nasehat ko sopan2 tepi telinge kanan. tengs.

dineso: hehe. gugur jugak. tp ni x gugur dah. sbb ni kali kedua dilanggar. haah. baek. sama dengan.

indrasakty: hm. kalo cedera pon xkesah rasenye. dah ketentuan Dia. tapi alhamduliillah x pape. tak sakkit hati. sedih hati cumeee...tapinye... motorist mmg kdg2 membonceng secara merbahaya..~~

callister: baek hati.. hihi.. harapan sajeelah. gua setanirojjim ni sebenanye..

projekmah: haah. lepas ni nak ubah la. asik kene langgar je. apekate kite pule melanggar dan terlanggar. hihi..
Sahrul Izam said :
October 9, 2008 at 10:18 PM
Menarik..
callister said :
October 10, 2008 at 1:25 AM
owh setannirojim..
ganaz ek lu ni sebenarnya.
LediAgli said :
October 11, 2008 at 11:59 AM
ishk ishk.. kewl betol ko.. hehehhe pakai maki dalam blog je..
October 12, 2008 at 10:40 PM
orang kiss u, u larikan diri?

wah terjaga iman. ptt la berat belah kanan sentiasa kebawah. mulia orangnye. keh3x!

kesian. sy dah hiburkan anda. brani hiburkan gua? tp gua bkn along keh!
famia said :
October 12, 2008 at 10:53 PM
sahrul: tak berapa nak menarik. tapi bolehla dari takde.

callister: ye. saye ganaxz. hihi

ledi: matlamat idop adelah kena rilek sentiasa. baru kacak begaye. haha.

ET: iskk.. jangan recall lagik kesah sadistik tu... lu nk hiburan? lu bace quran. haha.

Post a Comment

Copyright 2010 Famia. Powered by Blogger. Contact me at harasxt_21@yahoo.com.