Subscribe to my RSSSubscribe via Email
Facebook TwitterFlickrDeviantArt

Tuesday, September 16, 2008


_Nuzul Quran. Public Holiday. Cuti. Sinonimnya seronok. Bagai bulan purnama. Kadangkala lebih menyeronokkan daripada Choki Choki. Ahh.. tarik balik. Choki Choki tetap di hatiku. Hah. Esok cuti. Bagi negeri-negeri seperti Kelantan. Horreeyyy..~~ Juga Pahang. Horeeyyyy..~~ Juga Perak. Horeeyyy..~~ Juga Perlis. Horeeyyy..~~ Termasuk juga Pulau Pinang dan Terengganu. Horreyyy..~~ Ahh.. Selangor juga. Lagi 1000 kali Horrey..~~

Horey..~~
Horr....

Tapi bukan KL oke. Bukannnnnn...
Owww.. man..~~~

Lagi pula. Hari ini adalah 16 September. Dalam sejarah. Entah. Apa nak jadilah. Hah. Apa kaitan 16 September dengan cuti umum. Tak ada kaitan serasa aku.

Manusia A: itu la ko x sokong btol2
Manusia A: kalo x gerenti cutii
famia: ape kejadah kah
famia: haha


Woi woi..

Cuti is cuti. Politik is politiklah. Apa kejadahkah dicampur adukkan. Tak ada kaitan serasa aku. Rambut sama hitam. Parti lain-lainlah. Haha. Yang penting esok sepatutnya cuti. Bos bagi cuti. Public holiday. Cuti tau. Bagi kawasan-kawasan yang sewaktu dengannya. Termasuk opisto ini. Cuti tau. Walaupun kami KL. Tapi, kami istimewa.

Maka. Cuti adanya.
Seronok...~~

Tapi. Tapiii.. sebab kena pergi client site. Yang mana dalam peta geografinya adalah Kolumpo. Memanglah tak cuti kan. Aduu.. tertekan. Tak best. Tak best. Tak best. Sesungguhnya kumendambakan cuti dekat-dekat nak masuk minggu ke 3 Ramadhan ini. Orang nak main masak-masak dengan maklah. Boleh buat kuih banyak-banyak. Sambil perut layan 'stomach banging'. Berkeroncong gara-gara kesan sampingan buat kuih.

Alaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...~~

Tak seronok dah_

Kategori:

8 Responses to "Ramadhan 12"

AnNessa said :
September 16, 2008 at 5:44 PM
saya tinggal kat serdang which means selangor..
Cuti!!
tp saya keje putrajaya..
aiseh..
kena keja gak la esok :(
me_ said :
September 16, 2008 at 10:00 PM
eh.. bkn super big boss dah kasik cuti ganti hr jumaat kat korg ke.. bes woo cuti 3 hr straight!!.. huhuhu..
Ezad said :
September 16, 2008 at 10:22 PM
wah.. banyak la kuih raya ko tahun ni ye... banyak cuti. banyak la kuih raya..
ahahaha..
famia said :
September 17, 2008 at 5:33 AM
annesa:
hehe. kesian awak. tabahlah ye..~~

me: yela kak. da pos entri br tau cuti. lagi pule.. aku bgtau ko psl xnk ko carik aku rindu2 bagai. haha. tapi... timekaseh banyakla bigbos.. besss..

ezad: yela. kena buatkan kuih utk atok kl ngn atok joho. org umah aku ni mane de makan naa sume kuih muih tu. takde maknenye. lagi pula.. da 8 taon aku x buat open haos. jadi taperlulah kuih byk2. haha.
nurnana said :
September 17, 2008 at 8:47 AM
ni utk 12 Ramadhan kah?
famia said :
September 17, 2008 at 5:11 PM
nana: lain tau. Ramadhan 12 dgn 12 Ramadhan. Dia macammm... Makan Dulu dengan Dulu Makan.. hah. lain kan? kan? (time pose ni.. sumenye ke arah makannn.. mmg napsu setoniirojimmmm built in...)
nurnana said :
September 18, 2008 at 8:20 AM
haha.. sebab ada kata, tarikhnya 16 sept sebab ittew aku tanya.
famia said :
September 18, 2008 at 8:35 AM
nana: lainla kande.

Post a Comment

Copyright 2010 Famia. Powered by Blogger. Contact me at harasxt_21@yahoo.com.