Subscribe to my RSSSubscribe via Email
Facebook TwitterFlickrDeviantArt

Monday, August 11, 2008


_Skreettt..

Dekat Hentian Pasar Seni. Molek je LRT berhenti mengejut. Dalam 5 ke 6 orang terjelepuk atas lantai. Depan aku. Dengan aku nak terjatuh sekali. Nasib baik tengah duduk. Itu pun berlaga tiang. Menjerit makcik-makcik jatuh terjelepuk itu. Mana taknya. Tangan kiri kanan penuh barang. Manalah sempat sangat nak berpaut masa kejadian. Sedekah simpati sikit dekat mereka.

"Kepada semua penumpang. Kami meminta maaf di atas kejadian train berhenti secara mengejut tadi. Train akan memulakan perjalanan semula sebentar lagi."

Tengok.

Boleh kata setiap bulan pun LRT ada problem. Nak buat macam mana. Itu aje kemudahan awam yang paling laju dalam Malaysia. Tolak ERL dengan kapal terbang ya. Tapinya. Memang luruh sekejap jantung. Ingatkan nak jatuh ke apa ke badan LRT ini. Maklumlah. Dulu penah terberhenti beberapa minit dalam terowong. Itu. Lagi ngeri.

Ini memang kejadian yang tak dapat dilupakan.

Kalau maaf itu berguna, polis nak buat apa_

Kategori:

4 Responses to "Lagi-lagi LRT"

LediAgli said :
August 11, 2008 at 2:02 PM
Ishk ishk.. takat jatuh je aku tak kisah.. walupon trankat kain..
kalau yang naik tu aku kesah.. harga tiket..
Ezad said :
August 11, 2008 at 8:15 PM
haaa.. harga tiket lrt tak naik ke?
cepuk kan aje kalo naik.. lrt mana pakai petrol

(betul ke lrt tak pakai petrol?)
famia said :
August 12, 2008 at 9:11 AM
ledii: kannn.. keji jugak ni kalo arge teket naik.

ezad: err.. mestila ade sket minyak aku rase. untuk melincirkan roda2 api die yg begesel atas landasan ke ape ke.. tp kalo petrol tatau la.
Sahrul Izam said :
August 21, 2008 at 4:55 PM
Teringat naik komuter last week time balik kl.. Sampai nak terjatuh bila nak keluar dari perut komuter,sebab org luar dah bersesak sesak nak masuk.jawapanya takleh keluar dan kena berhenti perhentian seterusnya! chess..

Post a Comment

Copyright 2010 Famia. Powered by Blogger. Contact me at harasxt_21@yahoo.com.